Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Det är fortfarande det ultimata experimentet”

Publicerad: 17 november 2010, 10:16

Sex säsonger bara i Sverige och långt fler internationellt men Big Brother håller fortfarande. Det menar mannen som har uppdraget att ta en sjunde säsong till Sverige och fixa en framgång åt nyligen avslöjade TV11. – De här riktigt bra formaten, till exempel Big Brother, Let’s Dance och Så mycket bättre har ingredienserna som gör att de håller länge, säger Robert Jönsson nyanställd programchef på Endemol Sverige till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Endemol

Drar ner på pendlingen. Robert Jönsson jobbar nu i Stockholm och inte i London. Foto: Privat.

Sedan i måndags slipper han långpendla. Robert Jönsson har flackat mellan Sverige och London för att jobba åt Zodiak de senaste fem åren.

Nu är han programchef på Endemol Sverige med Stockholm som bas, varför?

– För att det är en jäkla utmaning att vara med och dra igång Endemol i Norden. Endemol är faktiskt ett av världens största bolag. Det är det som lockar, säger Robert Jönsson.

Och det är Big Brother som är det stora projektet ni har just nu?

– Nja. Vi har andra grejer som är otroligt spännande på gång, men tyvärr kan jag inte berätta om dem just nu. Men visst Big Brother är ett stort projekt, en av våra jättebabys som ska sjösättas.

Big Brother har funnits med ett bra tag. Hur ska ni hålla det fräscht och spännande för publiken?

– Någonstans är det ändå så här att de riktigt bra formaten, till exempel Big Brother, Let´s Dance och Så mycket bättre, har mycket gratis för de har ingredienserna som funkar, ingredienserna som gör att de håller länge. Big Brother har aldrig floppat någonstans i hela världen. Det är fortfarande det ultimata experimentet och därför kommer det att funka.

Har ni klart med en programledare? Hur ser det ut?

– Vi har idéer och vi pratar med flera personer men det finns inget som är klart. Det finns dessutom flera programledaralternativ som vi överväger.

Var ska ni placera det nya Big Brother-huset? Sverige eller kanske utomlands?

– Det är inte heller helt klart. Det finns fördelar med att spela in det nära så det är vår ambition men sedan är det inte säkert att det blir så.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Endemol

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.