Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Det är inte för att söka jobb som jag tycker till”

Publicerad: 13 oktober 2015, 12:32

Olof Lundh.

Att MTG har köpt rättigheterna till La Liga och Serie A innebär samtidigt att C More, som tidigare sänt matcherna, satsar på svensk sport. Men Olof Lundh lär bli kvar på TV4-gruppen.

Ämnen i artikeln:

MTGC MoreTV4Olof Lundh

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Sedan tidigare har MTG förlängt avtalet med Premier League och förutom La Liga och Serie A finns också rättigheterna för Ligue 1 med i shoppingkorgen.

Olof Lundh kommenterar affären i ett blogginlägg där han konstaterar att reklamfinansierad tv går samma öde till mötes som public service. Att ligafotboll gått från licensfinansierad tv till reklam-tv och sedan till betal-tv – och att den trenden är här för att stanna.

Men att byta jobb verkar inte vara aktuellt för TV4-profilen.

– Den svenska fotbollen tycker jag är roligt att jobba med. Det är inte för att söka jobb som jag tycker till om det här. De kommer nog inte att satsa så mycket folk på att ro hem det här. De har redan en bra stab av experter och kanske kommer att behöva några kommentatorer, säger han.

Så om du får ett erbjudande kommer du att tacka nej?
– Det kan man aldrig säga – men senast som i vintras fick jag en fråga från en annan aktör. Men jag trivs bra på TV4.

– Jag tycker att det är tråkigt på ett personligt plan att vi tappar rättigheterna. Jag som slipper ta ansvar för plånboken kan tycka att vi ska köpa fler rättigheter. Men samtidigt fattar jag varför det ser ut så här. TV4:s köp av Canal Plus blev inte vad man hoppades. Jan Scherman lyckades inte heller med sin nordiska kanalstrategi.

När Resumé tidigare i dag intervjuade C More-vd:n Manfred Aronsson menade han att intresset inte är speciellt stort för La Liga och Serie A, och att det i förhållande till vad rättigheterna kostade inte var värt att sitta på dem. Olof Lundh är inne på ett liknande spår:

– Rent krasst har de inte dragit så många tittare och rättigheterna är alldeles för dyra. Hade det varit en strålande affär att visa Serie A hade de krigat för det – men så är det inte, säger han och fortsätter:

– Det är häftigt av MTG att satsa som de gör. Men känns som en Mediamarkt-strategi – man vill ta stora marknadsandelar och försöka slå ut konkurrensen.

Blir det svårare för TV4 att locka talanger i och med affären?
– Det blir det säkert, även om det finns bra rättigheter fortfarande. Men det är klart att det påverkar.

Tror du att C More kommer tappa personal i och med affären?
– Det har jag ingen koll på. Men C More har kört utan La Liga den här hösten. Det är inte så att det saknas arbete. Jag kan inte tänka mig att det här innebär speciellt stora personalskiften.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev