Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det är jättetråkigt"

Publicerad: 3 januari 2008, 13:15

Sofi Fahrman, modejournalist på Aftonbladet, är nu medlem i gruppen ”Hata Ebba von Sydow” på Facebook. Efter hackerattacken mot Aftonbladet lyckades okända personer ta sig in på hennes Facebook-profil. – Det var osmart av mig att ha samma lösenord, Facebook är nog ingenting för mig, säger hon till Resume.se.


Sofi Fahrman.

Under hackerattacken mot Aftonbladet blev en rad användarnamn och lösenord till tidningens intranät offentliga. Flera Aftonbladet-journalister använder samma lösenord till intranätet som till Facebook. En av dessa är modejournalisten Sofi Fahrman, som mot sin vilja gick med i gruppen ”Hata Ebba von Sydow” på Facebook igår. Dessutom ändrades hennes religiösa ståndpunkter till ”lättöl och porr”.

– Facebook är nog ingenting för mig, säger hon till Resume.se apropå att hennes Facebook-profil redan har kapats en gång tidigare.

– Jag hade samma lösenord så de har kommit in på min sida. Men de ändrade inte så jag kunde gå in igen och nu fungerar inte det lösenordet som publicerats på nätet längre, säger hon.

Hur smart var det att ha samma lösenord?
– Det var osmart, haha. Men de extremt duktiga killarna på Aftonbladet har lyckats hjälpa mig.

Vad tycker du om det som hänt Aftonbladet?
– Det är jättetråkigt. Nu kommer vi inte åt våra mejlkonton. Jag är inte inne på tidningen så jag vet inte så mycket mer just nu.

Ska du vara kvar i gruppen du gick med i på Facebook?
– Jag kommer nog att lämna den snarast möjligt.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.