Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det är klart att det blev dyrare än en vanlig dokumentär"

Publicerad: 22 maj 2008, 15:04

Flera svenska kanaler slogs om den brittiska dokumentären ”Josef Fritzls mörka hemlighet”. Axel Arnö projektledare på SVT tycker att det är ett program som hör hemma inom Public Service.


Axel Arnö. Foto: Christa Törn-Lindhe/SVT

– Det har varit ett enormt intresse för den här händelsen och vi får erbjudanden titt som tätt. Men det här var den första välbalanserade skildringen. Dessutom kommer den från ett välrenommerat produktionsbolag.

I England visades dokumentären på Channel 4 igår. Det är den första fullängdsdokumentären om händelsen. Tidigare har det funnits intervjuer och kortare inslag att köpa.

Är inte det här en dokumentär som passar bättre på TV3 eller Kanal 5?

– Nej jag tycker inte det. Det är en dokumentär som sätter in händelsen i ett sammanhang. Dessutom tycker jag att den passar bättre att visa utan reklamavbrott.

Flera svenska kanaler ville visa dokumentären, som SVT tog hem efter en budgivning. Men vad prislappen hamnade på vill inte Axel Arnö avslöja.
– Det blir dyrare än en vanlig dokumentär, men jag vill inte avslöja hur mycket dyrare.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.