Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Det är tråkigt”

Publicerad: 28 september 2012, 09:12

Pelle Porseryd.

Foto: Andreas Elgstrand.

Skandalsåpan Big Brother läggs på is efter två säsonger på TV11. Det var en för kostsam produktion enligt exekutiva producenten Pelle Porseryd. – Det är tråkigt. Det kändes som att vi hade något bra på gång, säger han.


Ämnen i artikeln:

Big BrotherPelle PorserydTV4TV11

Bara två säsonger blev det för den välkända dokusåpan. Nu läggs den på is.

– Det är tråkigt. Det kändes som att vi hade något bra på gång, men får man inte ihop ekonomin så får man inte, säger Big Brother exekutiva producent Pelle Porseryd.

Varför gick inte ekonomin ihop?
– Det är en jättedyr produktion där 200 personer jobbar dygnet runt och vi producerade 91 program. Det är många faktorer som gör det svårt att få ihop ekonomin.

Hur spelade tittarsiffrorna in i det hela?
– Vi var väldigt nöjda med tittarsiffrorna, det är inte där det ligger på något sätt, utan det är ett rent ekonomiskt beslut.

Den senaste säsongen fick motta mycket kritik, påverkade det beslutet?
– Nej, inte alls. Det var inte faktor, utan det var rent ekonomiskt. Big Brother gjorde ett jättebra jobb att lansera TV11, men nu när kanalen är sjösatt och ska leva sitt eget liv så satsar vi på annat.

I stället för Big Brother kommer TV11 att satsa mer på att ta in  fler  amerikanska filmer och tv-serier och endast satsa på ett fåtal  mindre  egenproduktioner. Inga planer finns på en lika stor  egenproduktion som  Big Brother.

Kan Big Brother komma tillbaka igen?
– Jag tror aldrig att dörren är stängd helt. Det är ett starkt format som uppenbarligen har sin publik, så vem vet, säger Pelle Porseryd.

Linus Fremin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.