Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det är världens bästa jobb"

Publicerad: 5 januari 2011, 12:58

Nu är det klart att Jesper Börjesson, 40, blir Lasse Bengtssons efterträdare på permanent basis i Nyhetsmorgon lördag i TV4. – För mig är det världens bästa jobb, säger han till Resume.se.


Jesper Börjesson. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Efter Lasse Bengtssons sorti i somras har TV4 väntat med att utse en ny permanent programledare för Nyhetsmorgon lördag.

Jesper Börjesson har hoppat in – och nu är det klart att han blir fast programledare. Det innebär ytterligare ett kliv på karriärsstegen för Jesper Börjesson som kom till TV4 1996 som allmänreporter.

Sedan dess har han inrikespolitisk reporter, han har jobbar på Ekonominyheterna, varit programledare för TV4 Nyheterna samt inhoppare i Nyhetsmorgon.

– För mig är det världens bästa jobb. Det är ett extremt allmänbildande och givande att jobba med det här programmet som har en bra mix och tid att låta gästerna tala till punkt, säger han.

För musikintresserade Jesper Börjesson är Bob Dylan något av en drömgäst. Men han nämner också finansmannen Christer Gardell som ett intressant framtida intervjuobjekt.

Som programledare för Nyhetsmorgon lördag har Jesper Börjesson ledigt på söndagar och måndagar. Resten av veckan är fylld med planering inför lördagsprogrammet. På lördagarna är han på plats på TV4 klockan 05.30 för att göra sig redo för sändningen som börjar 08.00.

Nu ska han sätta sin egen prägel på programmet.

– Jag är musiknörd. Det blir inte mer fokus på musiken men jag vill lyfta fram den på ett annat sätt. Musik ska behandlas lika seriöst som andra kulturformer som böcker och teater.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.