Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det blir årets bästa tittande"

Publicerad: 27 maj 2011, 14:46

Imorgon drabbar Barcelona och Manchester United samman i finalen av Champions League. Matchen sänds i TV3 och Per Nunstedt, fotbollschef på Viasat, tror att det kan bli årets match – både sportsligt och tittarmässigt. – Som tv-bolag kan man nog inte önska sig så mycket bättre final, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

ViasatPer Nunstedt

Arbetet med att förbereda planen inför CL-finalen pågår just nu på Wembley Foto:Martin Rickett/Scanpix

TV3 sänder imorgon Champions League mellan Barcelona-Manchester United. 20.00 är det avspark på anrika Wembley stadium i London.
– Som tv-bolag kan man nog inte önska sig så mycket bättre final. Det är de två populäraste, och bästa, lagen i världen. Matchen har alla förutsättningar för att bli en av de bästa finalerna någonsin, säger Per Nunstedt.

Hur har ni förberett er inför matchen?
– Förutom studion och folket på plats har vi har skickat ut våra gubbar i Europa. Göran Zachrisson till Wembley för att göra en grej om arenan och dess historia. Sedan har Bosse Pettersson varit i Manchester och kollat stämningen. Ola Andersson har varit i Barcelona.

Hur blir tittandet?
– Jag gillar inte att tippa tittandet men jag tror att det blir årets bästa tittande när det gäller Champions League.

Slår det hockey-vm tittarmässigt?
– Nej, det tror jag inte. Hockey-vm är något alldeles extra.

Vilka vinner matchen?
– Jag tror Barcelona tar det. Framför allt hoppas jag på en schysst och ärlig fight. Jag är trött på dykningar och försök att påverka domaren, som Barcelona höll på med i semifinalerna. Det tror jag inte de har råd med nu. Och skulle de försöka så får de nog snart känna på skruvdobbar i låret från Unitedspelare som vill visa att så går det inte till på Wembley.

Slutresultat?
– 2-0 till Barcelona. Iniesta gör båda målen.

Tittarmässigt brukar Champions League-finalen ligga runt 800 000 tittare. Förra året var dock siffran bara 436 000, i TV6. Men då krockade matchen med hockey-VM.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

ViasatPer Nunstedt

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.