Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det här är framtidens tv-tittande"

Publicerad: 18 maj 2010, 09:18

Från och med idag lanseras Viasat On Demand för mobiltelefon och Ipad. Även om det är en tjänst med flera brister har företaget stora förhoppningar. Nu ska man ta striden med nätpiraterna. –  Det här är det absolut viktigaste vi gör just nu, säger Hans Skarplöth vd på Viasat Sweden.


Ämnen i artikeln:

Viasat

Svenskarna kollar på webb-tv som aldrig förr, 4,4 miljoner under första kvartalet 2010.
Den starkaste tillväxten finns enligt Viasat just nu bland de som ser på tv i mobilen.
– Det är någon sorts revolution, säger Hans Skarplöth.

Därför lanserar Viasat idag sitt On Demand paket för mobiler och Ipad. I nuläget kan programmet användas på Iphone och Sony Ericssons Xperia X10. Den som har en annan Androidbaserad telefon får vänta till efter augusti. Till dess har Sony Ericsson fått exklusivitet.

Ipad å sin sida finns inte i Sverige ännu men Viasat har mjukvaran redo när den kommer.

Problem med rättigheterna gör att en del saknas i mobilversionen av Viasat On Demand. Det går inte att köpa filmer ännu och är oklart när det blir löst. Bara företagets sportutbud är med fullt ut i telefonerna.
– Vi har en diger att göra lista, säger Hans Skarplöth.

Tjänsten är ett försök att ge dagens tv-publik vad de vill ha, valfrihet och kontroll.
– Det här är framtidens tv-tittande, säger Hans Skarplöth.

När det gäller tv-tittande på nätet tävlar de etablerade företagen även mot nätpiraterna. Obundna av rättighetsbekymmer erbjuder de ett mycket större sortiment.
– Det som är nytt för oss är att vi börjat se piraterna som konkurrenter. Det här är ett maratonlopp som bara har börjat. Ambitionen är att konkurrera ut piraterna, säger Hans Skarplöth.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Viasat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.