Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Det här är inte en konfliktfråga hos oss”

Publicerad: 13 februari 2014, 13:26

Robert Olsson.

Foto: SVT.

I veckan stängde Sveriges Radio av både Soran Ismail Arbetarbladets chefredaktör Daniel Nordström från sina respektive program för att vara "politiskt färgade". Men medarbetarna på SVT har ingenting att oroa sig för.


Ämnen i artikeln:

SVTSoran IsmailDaniel NordströmRobert Olsson

Soran Ismail sattes i karantän på grund av sina politiska åsikter och Daniel Nordström på grund av att Arbetarbladets ledarsida är politisk.

– Det här är inte en konfliktfråga bland medarbetarna inom SVT, säger Robert Olsson, programdirektör på SVT.

Sveriges Television tillhör, liksom Sveriges Radio, Public Service och ska vara politiskt oberoende. Robert Olsson tror inte att kanalen behöver sätta några medarbetare i karantän.

– Under valår är det alltid skärpt uppmärksamhet. Alla våra medarbetare känner till detta. Jag tror inte att det finns någon risk för att vi behöver placera om någon eftersom de känner till de riktlinjer vi har, säger han.

Däremot har han varit med om att ha stängt av en medarbetare från politiska uppdrag inför valet.

– När jag var chef i Göteborg fanns det en medarbetare där som var partipolitisk aktiv. Då kom vi överens om att han inte skulle jobba med politisk journalistik under valåret. Och det var inga konstigheter från något håll, säger Robert Olsson.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.