Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det kan bli en och annan minneslucka"

Publicerad: 12 februari 2011, 08:26

Vi når Plura Jonsson innan ett kvällsgig i blåstens Västervik. Efter ett ovanligt medialt 2010 hoppas han kunna satsa mer på Eldkvarn framöver. Men först ska en ny säsong av succéserien ”Pluras kök” spelas in. När nervknutnarna lossat kan Plura njuta av att dra på sig förklädet och korka upp vinet igen. – Jag var lite nervig innan. Har haft ont i magen. Men just nu känns det jättebra, berättar Plura för Resume.se.


Plura i sitt kök. Foto: MTG.

I veckan har inspelningarna av ”Pluras kök” satt igång i hemmet på Kungsholmen i Stockholm. Nu väntar några hektiska veckor för Eldkvarn-sångaren och inspelningsteamet. Under en dag spelar man in två avsnitt. Med ett körschema som sträcker sig från tio på morgonen fram till midnatt.

– Det blir en del dricka. Då kan det falla in en och annan minneslucka framåt småtimmarna, säger Plura.

Blir det inte lite väl mycket dricka i ”Pluras kök”? 

– Det kanske det är. Men man ska ju dricka till maten. Det ska vara lite party och rock ´n roll.

Inför årets säsong har parhästen och artistkollegan Mauro Scocco hoppat av programmet. Ratata-sångarens gastronomiska register kommer att saknas. Iställes flankeras Plura av gästprogramledare.
– Mauro Scocco kanske ger intrycket av att vara hur avslappnad som helst. Han lider lite av scenskräck och orkade helt enkelt inte. Det blev för många sömnlösa nätter förra gången.

En av gästerna är humorprofilen Fredrik Wikingsson. Enligt egen utsago ”usel i köket”.  Inför programmet med Leif GW Persson hade sångerskan Lisa Miskowsky tagit med sig en pava whisky.

Det blev en blöt kväll.

– Plura och jag var fullast. GW har ju sin nyktra period. Jag minns inte riktigt vad som hände mot slutet, men det bjöds på förbannad god gräsand. Det känns som en dröm att få vara med. För en enkel bonnagrabb som mig, säger Fredrik Wikingsson som gav Plura rådet att inte ta av sig till bar överkropp.

Den bara bringan framför spisen var något av Pluras signum under förra säsongen. När serien flyttas från TV8 till TV3 blir det en mindre avklädd Plura.

– Det blir ju jäkligt varmt i ett kök. Då är det skönt att klä av sig. Men egentligen föredrar jag att vara påklädd framför kameran, säger Plura.

Kändisarna står i kö för att ställa upp i Pluras kök. 2010 har varit ett hektiskt och ibland kaotiskt år för Eldkvarn-sångaren. Kokainrättegång och turnésommar följdes av upp av TV4: s succé ”Så mycket bättre”. 2011 firar Norrköpingsbandet Eldkvarn 40 år på scenen. Plura hoppas därför få mer tid över till musiken.

– När jag har gjort det här hoppas jag att det blir mindre tv. Jag har en hel del låtskrivande framför mig i vår, säger Plura.

16 gäster har blivit 24. Dofter och smaker spirar i lägenheten på Parkgatan. Men drömgästen är en gammal bekant.

– Det vore kul om Mauro tittade in.

Vilken Eldkvarn-låt passar bäst i köket?
– Fulla för kärlekens skull.

Om jag är tafatt i köket och ska bjuda min älskade på en alla-hjärtans dagmiddag. Vad ska jag göra?
– Kör en latinamerikansk fiskgryta. Kombinera med ett vitt vin. Var glad.

Pluras kök produceras av Mastiff och ska sändas i TV3. Premiärdatum är inte spikat än.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.