Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det känns som ett OS-guld"

Publicerad: 10 februari 2010, 08:47

Kanal 5 laddar upp för OS med lekprogrammet Vinterspelen. Tittarna gillade premiären som följdes av hela 884 000.


Ämnen i artikeln:

Gunde SvanKanal 5

Fredrick Federley och Magnus Bäcklund i premiäravsnittet av Vinterspelen. Gunnar Seijbold/Kanal 5.

– Det känns lite som vi redan fått ett OS-guld, säger presschefen Dan Panas efter att siffrorna ramlat in.

I Vinterspelen Åre 2010 tävlar kändisar i lite udda vintersporter. Programmet leds av skidlegendaren Gunde Svan. De 884 000 tittarna gav Kanal 5 en rating på 10,6 procent i huvudmålgruppen 15-44 år. Kanal 5 lade Vinterspelen i tablöån så att det kom efter SVT:s succéprogram ”Mästarnas mästare”.
– Dels slapp vi tävla med SVT och dels tror jag att vi fick en del av tittarna från Mästarnas mästare som ville se ett liknande program, säger programchefen Lars Beckung.

Vinterspelen sänds nu tre dagar i rad med final på torsdag. På fredag drar sedan OS igång i SVT. I och med att spelen avgörs i Kanada så kommer mycket av sändningarna att sändas i prime-time och Kanal 5 liksom konkurrenterna väljer att ligga lågt under två veckor.
– Ja vi har väntat med premiärerna av våra största utländska serier och svenska premiärer till i mars. Menb då drar vi på för fullt, säger Lars Beckung.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

Gunde SvanKanal 5

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.