Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det var en enda lång fest"

Publicerad: 12 april 2011, 11:58

I kväll är det premiär för Filip och Fredriks nya program Nittileaks, där programledarna tillsammans med olika 90-talsikoner tittar tillbaka på decenniet. Ständig DJ och bisittare i programmet är E-type, som ser tillbaka på 90-talet med glädje. – 90-talet var kanon, det var en enda lång fest, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

NittileaksFilip och Fredrik

Martin 'E-Type' Eriksson lägger vantarna på modellerna Chatrine Wennerberg och Sofia Falk. Bild från en fest 1998. Foto: Jonas Lemberg/Expressen/Scanpix

E-type, eller Bo Martin Erik Eriksson som han egentligen heter, slog 1994 igenom stort med låten ”Set the world on fire”. Hitliste-singlarna och utmärkelserna avlöste sedan varandra under 90-talet, och även en god bit in på 2000-talet. Just nu turnerar han tillsammans med Dr Alban och Vengaboys i Norge. När Resume.se når honom sitter han och äter frukost.
– Min måndag är som de flesta andra människors söndag, förklarar han.

Han är precis hemkommen från Bergen, där de spelat för fulla hus.

– När jag började där på 90-talet så trodde jag aldrig att det skulle så stort och att jag skulle jobba med det här än i dag, säger E-type.

Han fortsätter:

– Alla griniga gubbar säger att allt var bättre förr, det var det verkligen inte inte. Mycket är bättre i dag med internet och alla kommunikationsmöjligheter men det var lite vänligare vindar under 90-talet.

E-type beskriver Nittileaks som en miniversion av sina 15-16 senaste år och förklarar att de i varje program på ett sätt flyttar tillbaka publiken till 90-talet. Han är nöjd med inspelningarna, trots en ordentlig släng av influensan vid inspelningen av det första programmet.

– Det har varit jättekul. Första programmet hade jag precis kommit hem från Kuba och hade influensa och ville mest hem men efter det har det rullat på fint.

Han passar också på att berömma programledarna Filip Hammar och Fredrik Wikingsson.

– De är jättetrevliga och några av få programledare som jag inte missar när de är på tv. De ställer, utan problem, vilken fråga som helst till vem som helst. Oavsett om det kräver sju svordomar och tre snuskigheter mitt på dagen.

Under 90-talet florerade en hel del rykten om E-types kvinnoaffärer, något medierna inte var sena att hoppa på.

– Jag har haft turen att springa på en hel del fantastiska kvinnor under 90-talet, och i mitt liv, men det som skrivits är väldigt överdrivet. På 90-talet var det på något sätt lite tufft att ses med många kvinnor, idag är inte väl inte riktigt lika häftigt. När man är på turné dygnet runt, året om så är det i stort sett omöjligt att hålla ihop en relation. Det är något jag lider av än idag. Det är ofantligt svårt med förhållanden när man är borta så pass mycket. Men ryktena om mina kvinnoaffärer är synnerligen överdrivna.

Hans förehavanden med olika kvinnor är också någonting som väckt programledarna Filip och Fredriks intresse.

– Framför allt Filip tycker att det här är otroligt spännande och frågar hela tiden om man är med i 10 000-metersklubben och så.

Nittlileaks har premiär ikväll 21.55 på Kanal 5.

E-Types Topp 3 ögonblick från 90-talet

1. När vi fyllde Liseberg. Det var 1998 kanske, jag hade en jättehit med "Here I go again" och det var 22 000 eller 25 000 och såg spelningen. Vädret var kanon.

2. När Denis Pop satt och mixade "The SIgn" med Ace of Base och jag kommer in i studion med mina grejer, varpå han säger: "Nä, det där har jag inte tid med". Jag minns att jag inte blev så besviken eftersom jag aldrig riktigt vågat tro att jag skulle få jobba med honom liksom. Men då säger han: "Först ska vi käka lunch sedan ska vi göra din skiva". Då insåg jag att jag hade burit min sista sopsäck på St Görans sjukhus.

3. Första turnén i Asien och vi satt på flyget och insåg att det var utsålt i städer som man aldrig ens hade hört tals om. Jag var förresten för Roxette med att spela i Kina. När de gjorde det fick de sex helsidor i tdningen men att jag gjorde det innan är det fortfarande ingen som skrivit om, ha ha"

Alla medverkande i Nittileaks

1990: Adam Alsing är gäst och Darin sjunger ”Himlen runt hörnet”
1991: Magnus Betnér, Jessika Gedin och Camilla Henemark. Andreas Weise och One Voice gör ”To be with You”
1992: Peter Wahlbeck och Kajsa Mellgren. Plura och Familjen gör ”Till de ensamma”
1993: Sofia Wistam och Ulf Ekberg. Daniel Adams-Ray spelar “Sabotage”
1994: Patrick Ekwall, Thomas Ravelli och Miodrag Belodedici.
1995: Henrik Schyffert och Cecilia Vennersten. The Soundtrack of Our Lives gör ”Sing Hallelujah”
1996: Felix Herngren och Dominika Peczynski. Timbuktu gör ”Save Tonight”
1997: David Hellenius, Anders Limpar och Hjalle & Heavy
1998: Kristian Luuk och Gry Forssell. Kleerup gör ”The Concept”
1999: Alex Schulman, Mikael Brinkenstjärna och Dr Alban. Musiken står Filip & Fredrik och E-Type själva för.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

NittileaksFilip och Fredrik

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.