Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Det var en mycket obehaglig upplevelse”

Publicerad: 11 oktober 2010, 07:31

TV4-reportern attackerades av flera personer när den stora kopplerirättegången i Malmö inleddes i måndags. Angreppet har polisanmälts.


Kopplerirättegången i Malmö inleddes med flera allvarliga hot. Rådmannen Monica Nebelius frånträdde dagen därpå målet efter att ha hotats av anhöriga till de åtalade.

Men redan innan rättegångsstarten hotades TV4:s team utanför rättssalen:
- Vi hade bedömt säkerhetsläget sådant att vi skickade två reportrar, berättar redaktionschefen Carolina Källestål. En av dem filmade och den andra försökte ställa frågor.

Plötsligt gick flera personer i kretsen av anhöriga till de koppleriåtalade till attack mot reportrarna. De försökte slå kameran ur händerna på den ena reportern och hotade även kollegan.
- De rusade fram, slog på utrustningen och blev väldigt fysiska, berättar Carolina Källestål. Det var en mycket obehaglig upplevelse för reportrarna. Det är tur att de var två.

Ingen kom till skada och utrustningen klarade sig. Men TV4 Sverige valde att polisanmäla påhoppet.
- Det är en viktig markering, säger Carolina Källestål. De har all rätt att vara där och göra sitt jobb och ska inte behöva känna sig hotade. Som reporter måste man kunna vara fredad. Det är dåligt att säkerheten inte är bättre utanför rättssalen.

- Vi har erbjudit tjejerna att få stöd av psykolog om de känner att de behöver det. Hittills har de tagit det hela lugnt.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.