Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Det var ingen hatlåt”

Publicerad: 6 november 2009, 08:16

Peter Wahlbeck dyker upp i Kanal 5:s realityserie Ullared. 15 år efter låten som chockade invånarna i den lilla halländska orten. – Ullaredsborna trodde att det var en hatlåt och ett hån mot Ullared, men det var det absolut inte, säger han till alltomstockholm.se.


Ämnen i artikeln:

UllaredKanal 5

Peter Wahlbeck.

Peter Wahlbecks dänga "Ullared" från 1994 har blivit något av en klassiker. Han sjöng saker som "Ullared är ett skithål, slakta Ullared, lägg ner skiten".

Enligt Wahlbeck blev Ullared-låten missförstådd. Det var ingen nidvisa, förklarar han.

–  Låten improviserades fram i form av ett kommersiellt konstruktivt konstprojekt, som en en del av mitt Für alle-projekt. Egentligen handlade låten om en surgubbe, och indirekt om svenskar som är motvals, buttra och inåtvända, säger Peter Wahlbeck till alltomstockholm.se.

Den 46-årige komikern är med i det andra avsnittet av serien som sänds på måndag.

"Peter Wahlbeck och hans son har tagit in på campingen för att sälja lite grejer, böcker, tröjor m.m. Han gjorde Ullared känt med sin låt om Ullared 1994. Nu får han lite hjälp av Boris (Gekås vd, reds anm) när affärerna inte går som han hoppats", står det i Kanal 5:s beskrivning av avsnittet.

Peter Wahlbeck berättar för alltomstockholm.se att han försökte sälja sina Für alle-påsar, specialtillverkade för Ullared, men att det inte gick något vidare.

– Tv-teamet var tvungna att dela ut pengar till folk så att de kunde låtsasköpa en påse för att det skulle se bra ut i tv, säger Peter Wahlbeck.

Han hävdar att han inte har något emot Gekås och Ullared - tvärtom. Han har varit där många gånger och handlat. Wahlbeck hyllar Gekås som ett välskött företag och menar att Ullared är ett kultartat varumärke som vuxit sig starkare, precis som han själv.

– För 20 år sedan sågs jag lite som en galning, men jag har jobbat på och varit konsekvent. Det lönar sig i längden, säger Peter Wahlbeck till alltomstockholm.

Kolla in Wahlbecks musikvideo "Ullared" här nedan:

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

UllaredKanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.