Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Det var journalisten som föreslog Håkan Hellström”

Publicerad: 29 juni 2010, 09:19

Idag sprids DN:s uppgifter om att Håkan Hellström är tilltänkt som ny programledare för Allsång på Skansen. Inte helt sant, menar projektledaren Gunilla Nilars. – Det var journalisten själv som föreslog det namnet. Just nu är vi jättenöjda med Anders Lundin, säger hon till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenAnders LundinHåkan HellströmSVT

Ingen tilltänkt efterträdare till Anders Lundin Foto: SVT

Ikväll är det premiär för årets upplaga av Allsången på Skansen. SVT finslipar på de sista detaljerna inför kvällens program som bland annat gästas av Carola och The Ark.

– Vi är himla glada åt solen och det är god stämning här. Men fotbolls-VM och sommarvädret kommer säkert att ta en del tittare, säger projektledaren Gunilla Nilars.

Att SVT redan skulle ha en tilltänkt ersättare till Anders Lundin, som har varit programledare sedan 2004, stämmer inte enligt henne. Men hon medger att Håkan Hellström skulle vara ett intressant alternativ den dagen han väljer att kliva åt sidan.

– Håkan gillar att stå på Skansens scen och det brukar aldrig vara några problem att få hit honom. Dessutom brinner han för vis-skatten och är själv en musiker som ofta går sin egen väg, säger Gunilla Nilars.

Allsång på Skansen består av åtta program som sänds under sommaren. Gunilla Nilars har redan en favorit klar för sig.

– Mest speciellt blir nog det sista programmet där vi har Radions Symfoniorkester på besök. Det blir annorlunda rent musikaliskt och dessutom häftigt att se en 60 man stark orkester på scenen, säger hon.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.