Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det var Thomas Mattsson som tackade nej"

Publicerad: 3 juni 2010, 09:56

TV4:s programdirektör Göran Ellung förnekar att han vägrat samarbeta med Expressens reporter Niklas Svensson om Politikerpuben: – Det var Niklas chef Thomas Mattsson som tackade nej, då vände vi oss till Aftonbladet.

Ämnen i artikeln:

Göran EllungExpressenTV4

Leif Holmkvist

leif.holmkvist@resume.se


Göran Ellung, programdirektör på TV4- Foto: TV4

Göran Ellung har en helt annan bild än Niklas Svensson om hur turerna gick när Politikerbloggens webb-tv-utfrågningar med partiledarna flyttades från Expressen till Aftonbladet:
– Först beklagar jag djupt om Niklas är arg och ledsen för att han inte längre är kvar som programledare, men beslutet togs av hans chef Thomas Mattson.

TV4 köpte Politikerbloggen av Niklas Svensson och anställde honom samtidigt som reporter. När han i februari återvände till Expressen fick han inte jobba åt Politikerbloggen som intervjuare. I stället satte TV4 nyhetschefen Jonas Gummesson att grilla partiledarna.
– Thomas Mattsson ville inte dela programmet med oss med Gummesson som programledare, trots att vi erbjöd det utan kostnad, säger Göran Ellung. Det var ett öppet erbjudande och inget gräl. Då erbjöd vi i stället programmet till Aftonbladet.

Göran Ellung vill också tona ner påståendena om att relationerna till Expressen varit ansträngda:
– I så gott som alla samarbetsförslag vänder vi oss till Expressen först. Om de inte är intresserade, vänder vi oss till andra. Det finns flera redaktionella samarbeten som Expressen tackat nej till. Det gäller till exempel att dela Novus opinionsundersökningar, som vi gjort med Aftonbladet.
– Vi har en pågående dialog med Thomas Mattsson, men samarbeten mellan stora redaktioner med olika kulturer tar mer tid än man tror.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev