Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Det var väntat"

Publicerad: 25 oktober 2010, 09:18

Så mycket bättre slog SVT:s Dansbandskampen med råge i lördags, som dessutom tappade dessutom drygt 200 000 tittare mot premiären. Projektledaren Gunilla Nilars säger nu att kanalen förutsåg nederlaget. – Det var väntat. Jag trodde att gapet skulle vara ännu större. Men det finns hopp. Vi gjorde ett väldigt bra program och jag tycker det var synd att vi tappade, säger hon.


Ämnen i artikeln:

DansbandskampenSå mycket bättreSVT

Gunilla Nilars. Foto: Carl-Johan Söder/SVT .

Efter förra veckans premiär av Dansbandskampen, som lockade lite drygt en miljon tittare, sa Gunilla Nilars att hon hade hoppats på runt 1,2 miljoner.

– Konkurrensen var mycket mindre då, säger hon nu.

Den här helgen såg 835 000 människor programmet enligt MMS. Klart under både kanalens egna förhoppningar och siffrorna från fjolårets program.

– Fyran startade stark med Lasse Berghagen. Det känns okej att få stryk av ett bra program. Men vi kämpar på, säger Gunilla Nilars.

Hon menar att det nu är upp till bevis under den kommande helgen. Båda programmen har haft sina premiärer och Gunilla Nilars hoppas vinna tillbaka en del utav till på lördag.

– Vi har äss i rockärmen, säger hon, men menar samtidigt att det inte är någon katastrof om tittarna inte återvänder i någon högre utsträckning.

– Ligger vi kvar på den här nivån med den här konkurrensen känns det ändå okej, sen är det upp till SVT om de vill göra något. Än vill jag inte lägga mig ned och alla här är medvetna om det tuffa motståndet, säger Gunilla Nilars.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.