Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Direktsänd kupp mot SD i TV4

Publicerad: 11 augusti 2014, 05:15

Teddybears i Sommarkrysset

Foto: Skärmdump TV4 Play

Teddybears bar budskapet "SD=rasister" i tv, regeringens informationsnota för ungdomsjobben syhög, Annie Wegelius hyllas för sitt sommarprat och Youtubestjärnor mer populära än filmstjärnor i USA. Det är några av nyheterna i helgsvepet.


Ämnen i artikeln:

Kent EkerothSverigedemokraterna

Teddybears SD-kupp i TV4
Bandet Teddybears uppträdde under lördagen i TV4:s "Sommarkrysset". I programmet bar gruppen tröjor med texten "SD=rasister". TV4 kände inte till gruppens protest förrän precis innan sändning och försökte stoppa klädvalet, det skriver Expressen.
– "Sommarkrysset" är ett underhållningsprogram och det ska inte vara en plattform för politiska utspel. Nu blev det så här i en direktsändning och i en direktsändning kan vad som helst hända. Det är något som får stå för Teddybears helt enkelt, säger programmets exekutive producent Hans Abrahamsson till tidningen.

Regeringens skyhöga informationsnota
Regeringen investerat omkring 49 000 kronor per jobb till fack och arbetsgivare för information om regeringens vapen mot ungdomsarbetslösheten − yrkesintroduktionsjobb. Det skriver di.se. YA-jobb som innefattar både utbildning eller handledning – presenterades för över två år sedan men har trots de omfattande informationsinsatserna bara nått 200 ungdomar. Det långsiktiga målet ligger på 30 000 jobb.

Youtube-stjärnor mer poppis än filmstjärnor i USA
Amerikanska tonåringar influeras mer av Youtube-stjärnor än kändisarna inom film-, tv- och musikbranschen. Det visar en undersökning som Variety genomförde i juli. Populärast är humorkollektivet Smosh detta trots att de exponerats minimalt i så kallad mainstream-media. På tredje plats kommer svenske Felix "Pewdiepie" Kjellberg.

SD-toppen knyts närmare Avpixlat
SD:s riksdagsledamot Kent Ekeroth tar ännu ett steg närmare den främlingsfientliga sajten Avpixlat. En förening som Kent Ekeroth företräder äger rättigheterna till varumärket, det skrivet DN.

Annie Wegelius sommarprat hyllas
I går var tv-pionjären Annie Wegelius värd i "Sommar i P1". Här pratade hon bland annat om det dödshot som vilar över henne, i form av obotlig cancer. Sommarpratet hyllas i flera tidningar. Såväl Aftonbladet, Expressen, SvD och GP recenserar hennes program som öppet, modigt och personligt.

Hackare vill hjälpa fordonsindustrin
En grupp som går under namnet "I am the Cavalry" och innehåller både hackare och it-säkerhetsexperter vill hjälpa fordonsindustrin med att göra framtidens uppkopplade bilar säkra mot cyberattacker, skriver Reuters.

Attacken mot tv-stjärnan: "Borde gasas ihjäl"
Artisten Morrissey är vegetarian sedan elva år till och gjort livsstilen till sin hjärtefråga. Nu går han till hårt angrepp mot tv-kocken Jamie Oliver. Enligt Expressen har Morrissey sagt att Jamie Oliver borde "gasas ihjäl" för att han tillagar kött och "dödat fler djur än McDonalds".

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.