Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Discovery köper OS

Publicerad: 29 juni 2015, 12:20

Discovery Networks köper sändingsrättigheterna till OS.

Discovery Networks köper de europeiska sändningsrättigheterna till de Olympiska spelen 2018-2024. MTG förlänger därmed inte sina rättigheter efter OS i Rio nästa sommar.


Ämnen i artikeln:

MTGDiscovery Networks Sweden

I dag meddelar Discovery Networks, som bland annat äger Kanal 5 och Eurosport, att de förvärvar sändningsrättigheterna till OS under åren 2018 till 2024. Det innefattar Vinter-OS 2018 och 2022 samt Sommar-OS 2020 och 2024. De tar därmed över efter MTG i Sverige som snuvade SVT på rättigheterna år 2011.

– Idag är en historisk dag och vi är stolta över att kunna addera de olympiska ringarna till Discovery Communications portfölj av erbjudanden. Eurosport har en stolt och lång tradition av att sända många vinter- och sommarsporter som visas under OS, och att nu kunna lägga till de olympiska spelen, det största live-eventet i världen, är perfekt ur ett redaktionellt och strategiskt perspektiv, säger David Zaslav, Discovery Communications VD och koncernchef i ett pressmeddelande.

Rättigheterna värderas till 1,3 miljarder euro och omfattar alla plattformar, som free-to-air TV, betal-TV, internet och mobiltelefon på alla språk över 50 länder och territorier på den europeiska kontinenten.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.