lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Discovery: Så kommer vi att sända Allsvenskan

Publicerad: 24 mars 2017, 13:56

Discovery Networks Swedens sportchef Emir Osmanbegovic.

I dag offentliggjordes det nya rekordavtalet där Discovery Networks Sweden vinner rätten att sända Allsvenskan mellan 2020-2025. Sportchefen Emir Osmanbegovic förklarar hur de ska använda juvelen.

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks SwedenEmir OsmanbegovicC MoreAllsvenskanEurosportKanal 5

FT

Fredrik Thambert


Enligt flera källor landar prislappen för Allsvenskan och Superettan kring 550 miljoner kronor per säsong mellan åren 2020 och 2025. Det är en fördubbling jämfört med vad dagens avtal är värt. Ändå är man mer än nöjda hos Discovery Networks Sweden över att ha kunnat norpat rättigheterna framför nosen på Bonnier-ägda C More. Planen är att sända merparten av matcherna i Eurosport (samtliga digitalt) samt ett begränsat urval i Kanal 5.
– Det handlar om avgörande matcher i slutstriden, derbyn och andra stormöten. Mellan åtta och tio per säsong, förklarar Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery.

Han vill inte kommentera uppgifterna om den saftiga prislappen eller hur de tänker räkna hem den. Däremot kommer de inte höja priserna gentemot konsumenterna, vilket har befarats.
– Vi har en affärsidé som bygger på större volym och ett mer attraktivt pris. Vi vill att fler ska kunna se fler matcher. Det finns en enorm potential i svensk fotboll. Det är många som är intresserade men som inte konsumerar produkten. Där ser vi en stor potential volymmässigt.

Vad är det som lockat mest?
– Vårt viktigaste uppdrag är att göra Eurosport mer lokalt relevant. Det är ett superfint varumärke, däremot har konsumtionen gått ner. Vi ser det som en sovande jätte. Allsvenskan och Superettan kommer funka som handen i handsken för att väcka den.

Ni tappade landslagets kvalmatcher från 2018, men satsar på Allsvenskan. Hur har er prioritering sett ut?
– Vi vill inte kommentera enskilda förhandlingar. Ibland vinner man och ibland förlorar man. Men Allsvenskan och Superettan ger oss en volym som inte går att mäta med något annat förutom hockeyn. Det är 480 tävlingsmatcher per säsong. VM-kvalet är betydligt färre matcher.

Vilka rättigheter tittar ni på framöver?
– Alla. Sedan kan jag inte kommentera vi kommer att gå för eller inte. Men vi tittar på allt och utvärderar om det är intressant.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev