Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Doldis blir nya Annika Bengtzon

Publicerad: 18 augusti 2010, 07:46

Helena Bergström spelade kvällstidningsjournalisten Annika Bengtzon i ”Sprängaren” och ”Paradiset”. I de nya filmatiseringarna av Liza Marklunds övriga böcker får Malin Crépin huvudrollen.


Ämnen i artikeln:

Liza MarklundTV4

Malin Crépin. Foto: TV4.

Liza Marklund-böckerna som nu ska bli film är ”Studio sex”, ”Prime time”, "Den röda vargen”, Nobels testamente, Livstid och En plats i solen. Malin Crépin, som tidigare haft roller i ”Cornelis”, ”I skuggan av värmen”, ”Upp till kamp”, ”Lasermannen”, ”Assistenten” och ”Miffo” ska spela Annika Bengtzon.

”Sprängaren” och ”Paradiset” regisserades av Colin Nutley. Den här gången är danske Peter Flinth som regisserar den första filmen i serien, ”Nobels Testamente” som sänds i TV4, i ARD Degeto och går upp på bio. Flinth har bland annat regisserat Arn-filmerna och avsnitt av Mordkommissionen.

– Jag har tidigare imponerats av både Malin Crépin och Peter Flinth och är oerhört glad över att de vill vara med i det här projektet. Malin är nästan kusligt mycket Annika. Det är faktiskt precis så hon ser ut och beter sig i mitt huvud, med exakt den där knivskarpa sårbarheten, säger Liza Marklund i en kommentar.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Liza MarklundTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.