lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Don Draper talar ut

Publicerad: 30 mars 2012, 06:16

På söndag drar den femte säsongen av Mad Men med Jon Hamm i rollen som Don Draper igång i Kanal 9. I en intervju med Metro Weekend berättar han om synen på livet, sitt eget liv och rollen som Don Draper.

Ämnen i artikeln:

Kanal 9Mad MenDon Draper

KB

Karl-Johan Byttner


41-årige Jon Hamm har gjort succé världen över i rollen som Don  Draper i Mad Men. På söndag drar den femte säsongen igång av den  omåttliga populära serien om reklambranschen i USA på 1960-talet.

Metro Weekend har träffat Don Draper inför premiären.

Han  berättar bland annat att om han inte hade etablerat sig som  skådespelare när han fyllt 30 år hade han valt en annan väg i livet:
–  Jag var 28 eller 29 år när jag slutade jobba som servitör. Men jag såg  pragmatiskt på det. Jag ville inte vara den där killen som närmar sig 50  och delar ut porträttbilder, säger Jon Hamm.

Han tror också att det var en kombination av dumhet och envishet som gjorde att han till slut lyckades i Hollywood:
–  Jag tror inte någon åker till Kalifornien – och ställs inför oddsen där  – utan att ha en hälsosam övertygelse om att "jag hör hemma här", säger  Jon Hamm.

Han förklarar  att han troligen skulle ha befunnit sig in en 40-årskris om inte Mad Men blivit en sådan succé.

Då  Metro Weekend ställer frågan om han närmar sig rollen som Don Draper  som om du vore hans hemliga identitet, Dick Whitman, blir  svaret:
– Ibland. Det är en viktig distinktion eftersom Don Draper  är en rollfigur som spelar en roll. På ett sätt, undermedvetet eller  medvetet, är han alltid Dick, säger Jon Hamm.

Han berättar också  att han tycker det är stor skillnad på Don Draper då han befinner sig på  reklambyrån eller när han är i Kalifornien:
– Han är mycket mer  avslappnad och lugn och behöver inte hålla uppe sin fasad där...när jag  är på reklambyrån som Don är jag den här presentabla och tysta  alfa-hanne-skapelsen, säger Jon Hamm.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev