Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

DreamWorks gör barnprogram för Netflix

Publicerad: 18 juni 2013, 08:35

Barn är storkonsumenter av streamad tv

Foto: Colorbox

Efter att Viacom inte fått förnyat kontrakt med Netflix tar DreamWorks Animation över produktionen av streamingjättens barnprogram.


Ämnen i artikeln:

DreamworksNetflix

Produktionsbolaget DreamWorks Animation vill göra sig mer oberoende av den ombytliga filmindustrin och satsar nu därför stort på produktioner i tv-format med streamingtjänsten Netflix som kund. Avtalet gäller 300 timmar av originalmaterial. Det skriver NY Times.

De nya produktionerna kommer att vara inspirerade av tidigare karaktärer från DreamWorks som Shrek, men även av figurer som spöket Casper och Mr Magoo från bolaget Classic Media vilket köptes upp av DreamWorks förra året. De första nyproducerade programmen kommer att visas på Netflix nästa år.

För Netflix del fyller DreamWorks luckan efter barninriktade Nickelodeon, vars ägarbolag Viacom inte fick förnyat kontrakt med streamingjätten i år.

Barn är stora konsumenter av streamingtjänsten Netflix. Med tecknade barnfilmer i sitt utbud blir tjänsten ett reklamfritt alternativ för föräldrar som inte vill att deras barn ska titta på kommersiella tv-kanaler.

Linda Myrin

Ämnen i artikeln:

DreamworksNetflix

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.