Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Drömmen sprack

Publicerad: 4 oktober 2010, 07:15

Serien My generation med den svenska förlagan Blomstertid floppade rejält. Efter rejäla sågningar och svaga tittarsiffror bestämde sig kanalen ABC för att lägga ned efter att bara två avsnitt hade sänts.


Ämnen i artikeln:

Peter Magnusson

Peter Magnusson i "Blomstertid".

I början av året jublades det på produktionsbolaget Stockholm-Köpenhamn. Anledningen var att den amerikanska kanalen ABC hade bestämt sig för att spela in ett pilotavsnitt av serien Blomstertid, där Peter Magnusson spelar alla roller.

ABC bestämde sig sedermera för att spela in 13 avsnitt av serien som i USA fick namnet My generation. Men efter att bara två avsnitt hade sänts bestämde sig kanalen för att lägga ned programmet med omedelbar verkan.

– Det är klart att det är trist, men konkurrensen är stentuff, säger Filip Hammar på produktionsbolaget Stockholm Köpenhamn till Expressen.

My generation är en av fyra serier som redan har spolats av ABC i höst. Det första avsnittet hade 5,1 miljoner tittare och det andra lyckades locka 4,8 miljoner.

– Men vi har nya saker på gång. Och vi är väldigt stolta över att vi kom så här långt, säger Filip Hammar.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Peter Magnusson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.