Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Drömstart för julkalendern

Publicerad: 5 december 2008, 14:57

Årets upplaga av julkalendern – ”Skägget i brevlådan” – har öppnat urstarkt. Tittarsiffrorna skapar glädjefnatt på SVT. – En av förklaringarna är Anders och Måns som är kända sedan tidigare, säger Christian Wikander, programchef för drama på SVT Väst.


Karaktärerna Klas, Lage och Renée är på jakt efter tomten i årets julkalender "Skägget i bervlådan". Foto: SVT.

Årets julkalender har fått en del kritik, bland annat för att den inte är tillräckligt julig.

Men tittarsiffrorna är det inget fel på. I premiären var det en bit över en miljon tittare på kvällssändningen 18.45 (SVT 1 och Barnkanalen tillsammans). Och tittandet fortsätter hålla en bra nivå – i går kväll upp mot miljonen.

– Det är en kraftig ökning jämfört med julkalendern i fjol (”En riktig jul”) som låg runt 400 000-500 000 i snitt. Det är självklart jättekul, säger Christian Wikander.

Vad beror det ökade intresset på?

– Dels tror jag det beror på att Anders (Johansson) och Måns (Nilsson) är med, de är kända sedan tidigare och lockar många, och dels tror jag att det beror på samkörningen mellan SVT och SR – att karaktärerna finns med i båda kalendrarna. Humor och spänning fungerar.

Hur har responsen varit i övrigt?

– Det är ett stort engagemang. Det finns de som älskar den och de som tycker att det är för lite jul i den.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.