Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ebba von Sydow tar hennes jobb

Publicerad: 6 oktober 2010, 10:44

Karin Winther får inte längre vara programledare för ”Fashion” i SVT. Hon byts ut mot Ebba von Sydow och modeprogrammet döps om till ”Ebbas stil”. – Jag gillar Karin jättemycket, men vi vill knyta programmet till Ebbas blogg, så på det sättet var det inget svårt val, säger Mikael Österby, chef för SVT:s faktaprogram.


Ämnen i artikeln:

Ebba von SydowKarin WintherSVT

Ebba von Sydow och Karin Winther. Foto: Andreas Elgstrand och Sören Andersson.

Karin Winther tappar programledarjobbet för det påkostade modeprogrammet ”Fashion” när SVT nu storsatsar på Ebba von Sydow och döper om programmet till ”Ebbas stil”.

– Karin kommer att jobba med Kulturnyheterna i fortsättningen, säger Mikael Österby.

I Ebba von Sydows nya kontrakt med SVT är bloggen fundamentet. Den ska knytas till hennes övriga uppdrag, som ”Ebbas stil” och trendspaningen i Gokväll. Ebba von Sydow ska också hjälpa SVT Umeå med att utveckla nya programformat fram till 2011.

– Ebbas blogg ska integreras med ”Ebbas” stil och andra projekt med Ebba. Grunden för ”Ebbas stil” är internationella samarbeten med en svensk inramning och där bygger vi in Ebbas blogg , säger Mikael Österby.

Var det ett svårt val, att ta in Ebba von Sydow i stället för Karin Winter?
– Jag gillar Karin jättemycket, men vi vill knyta programmet till Ebbas blogg, så på det sättet var det inget svårt val.

Hur reagerade Karin Winther på detta?

– Det får du fråga henne om.

Karin Winther:

– Jag tycker att det är jättekul att Ebba ska göra programmet. Tanken från början var att ha olika programledare, och det är som bekant vanligt i tv-världen att man byter programledare genom olika säsonger. Programmet byter  även namn och ska knytas till Ebbas blog och hennes jobb med Gokväll, så det blir ett annat tv-program med en annan ton än det jag gjorde med Fashion.

– Jag vill bevaka kultur i ett bredare perspektiv och jobba med flera olika ämnen - och Kulturnyheterna ger mig den möjligheten. Vid sidan av min roll som programledare, redaktör och reporter på Kulturnyheterna håller jag på att utveckla andra projekt och programformat som jag vill lägga min tid på, säger Karin Winther.

På SVT har Karin Winther tidigare även varit programledare för ”Hype”.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.