Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter Allsången – Anders Lundin tar över storsatsning

Publicerad: 23 februari 2011, 16:05

Efter sju år som programledare för ”Allsång på Skansen” lämnar Anders Lundin över stafettpinnen till Måns Zelmerlöw. Erbjudandet om att leda en SVT-satsning i primetime ligger bakom beslutet. – Det går i bra tid och är på tv. Mer kan jag tyvärr inte avslöja, säger Anders Lundin till Resume.se


Ämnen i artikeln:

Allsång på SkansenAnders LundinSVT

Anders Lundin under sin tid på Skansen. Foto: Carl-Johan Söder/SVT.

Redan efter sommaren började Anders Lundin fundera på en avslutning av Allsångssejouren. När man börjar tänka på att sluta är det lika bra att lägga av, tycker Anders Lundin. I höstas dök ett nytt programförslag upp. Ett jobb som var svårt att kombinera med den energikrävande Allsången.

– När det här dök upp kände jag att det inte gick att göra bägge två. Någon gång är det bra att hoppa över på ett nytt isflak. Det här var rätt tillfälle och programmet känns väldigt bra på pappret, säger Anders Lundin.

Den förre Allsångsledaren är stolt över att ha lyckats med det till synes omöjliga uppdraget att axla Lasse Berghagens mantel.

– Att det hållit i sju år som ett populärt program är ett kvitto på att man har lyckats. Det är en jäkla merit helt enkelt, säger Anders Lundin.

Finns det något särskilt ögonblick som du aldrig kommer att glömma?

– Det är tisdagarna när man åkte ut till Skansen och fick snacka med publiken. Det var underbart att avslappnat babbla med dem, det var mitt moment. Fantastiskt kul att lägga ut rälsen för programmet. Det var ett sjudundrans sommarjobb, säger Anders Lundin.

Hur känns det att lämna över till Måns Zelmerlöw?

– Jag gillar ju Måns Zelmerlöw. Det hade varit trist att lämna över till någon som man inte går bra ihop med. Måns är otroligt sympatiskt, säger Anders Lundin.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.