Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter dementierna – Nu skrotas The Voice

Publicerad: 9 november 2012, 13:18

Ola Salo, Carola och Petter i jurystolarna under "The Voice"

Foto: Pressbild TV4

Tidigare har TV4 upprörts av skriverierna att kanalen lägger ner "The Voice". Expressen får nu upprättelse i efterhand när TV4 nu väljer att skrota programmet.


Ämnen i artikeln:

The VoiceExpressenTV4

I februari rapporterade Resumé om bråket mellan TV4 och Expressen. Kvällstidningen hade fått uppgifter om att TV4 skulle skrota "The Voice" efter bara en säsong på grund av dåliga tittarsiffror och publicerade en text.

Artikeln fick Matilda Snöwall, exekutiv producent för "The Voice" att såg rött och menade att det inte fanns någon sanning i uppgifterna.

I slutändan fick Expressen rätt. TV4 skrotar "The Voice" efter bara en säsong.
– Det hade behövts en större publik för att försvara en ny säsong, skriver programchefen på TV4 Fredrik Arefalk i ett sms till Expressen.

Med en jury bestående av Petter, Carola, Magnus Uggla och Ola Salo hade TV4 en stark line-up. Men programmet som leddes av Carina Berg blev något av en tittarflopp med siffror runt 500 000 under primetime.

Beskedet nådde jurymedlemmarna under gårdagen, berättar Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

The VoiceExpressenTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.