Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter den uppmärksammade sortin från Viasat – Ola Wenström klar för nytt tv-jobb hos ATG

Publicerad: 7 oktober 2021, 11:49

Ola Wenström klar för nytt tv-jobb på ATG.

Foto: ATG/Pressbild

Ola Wenström har skrivit på ett nytt kontrakt med ATG efter 13 år hos Viaplay.
Trots kanalbytet fortsätter han bevaka Champions League och Premier League. ”Ett litet program om de allra största – två gånger i veckan”, säger Ola Wenström.


Ämnen i artikeln:

TVATGOla Wenström

ATG vill förstärka sitt redaktionella sporterbjudande och har knutit till sig Ola Wenström, mångårig programledare och ett välkänt ansikte för många fotbollsintresserade svenskar.

Nu kommer han att göra ”Världens bästa fotboll” hos ATG.

– Vi sammanfattar helgen på måndagar och tittar framåt nästa veckoslut på fredagar. Jag kommer söka upp miljöer och samla ihop historier. Möta spelare, tränare, fans och dela med mig av min syn på toppfotbollen just nu, säger han.

Programledaren Ola Wenström har varit en av Sveriges mest profilerade sportjournalister under 2000-talet. Men i våras avslutade Viaplay sitt samarbete med profilen efter 13 år.

Under uppmärksammade former kom beskedet att han inte fick leda Viaplays sändning av Champions League-finalen. Mediebolaget Nent Group, som äger Viaplay, meddelade då att kontraktet med Wenström avslutas med omedelbar verkan. Beslutet presenterades efter en granskning i Expressen, där Ola Wenström anklagas för samarbetssvårigheter.

”Sveriges vassaste”

Enligt Hasse Lord Skarplöth, vd på ATG, vill de tillföra ytterligare en dimension till ATG:s redaktionella innehåll.

– Ola Wenström är en av Sveriges vassaste och mest prisbelönta sportjournalister och programledare med stor erfarenhet och bred kunskap om sportvärlden i allmänhet och den europeiska fotbollen i synnerhet. Vi är glada att vi lyckats knyta honom till oss, säger han.

Programledaren Ola Wenström och Viaplays 13-åriga samarbete bröts under våren. Under uppmärksammade former kom beskedet att han inte fick leda Viaplays sändning av Champions League-finalen. Mediebolaget Nent Group, som äger Viaplay, meddelade att kontraktet med Wenström avslutas med omedelbar verkan. Beslutet presenterades efter en granskning i Expressen, där Wenström anklagades för samarbetssvårigheter. 

Joakim Wedholm

Reporter

joakim.wedholm@resume.se

Ämnen i artikeln:

TVATGOla Wenström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.