Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter konkursen: Karin Af Klintberg startar nytt med Filip och Fredrik

Publicerad: 25 april 2017, 09:21

Fredrik Wikingsson, Lars Beckung, Karin Af Klintberg, Micke Svensson och Filip Hammar.

Foto: John Guthed

Thelma/Louise konkurs slog ned som en bomb i höstas. Nu startar en av delägarna, den hyllade producenten Karin Af Klintberg, en under-label på produktionsbolaget Nexiko. Här ska hon producera sina egna program.


Ämnen i artikeln:

NexikoTrevligt folkKarin af KlintbergTv-branschenFilip Hammar

Karin af Klintberg har i sin karriär producerat program som "Värsta Språket", "Landet Brunsås", "Historieätarna", "Tusen år till julafton" och regisserat dokumentärfilmer som "Ebbe the Movie" och Filip Hammar och Fredrik Wikingsssons "Trevligt Folk". Nu återförenas hon med humorduon när hon startar undervarumärke till Nexiko.

– Karin är en fantastisk berättare, och att äntligen få arbeta ihop på riktigt känns som en dröm. Vi förenas i en stark tro på upplysande underhållning, ett segment där vi tillsammans blir ännu starkare. Det är inte ofta ett plus ett blir hundra, men det här är ett sånt tillfälle, säger Micke Svensson, vice vd på Nexiko och ansvarig för den svenska TV-verksamheten i ett pressmeddelande.

Många höjde på ögonen i höstas när det hyllade produktionsbolaget Thelma/Louise tvingades till konkurs. Karin Af Klintberg var exekutiv producent och delägare i produktionsbolaget som på senare år legat bakom flera hyllade och prisbelönta format. Nästan undandtagslöst med folkbildande tema. Nu startar hon startar avdelningen Af Nexiko för att producera sina program.

– Det är lite som att komma hem efter många år av samarbeten. Jag hamnar i en öppen, kreativ och kärleksfull famn. Nexiko är ett modigt företag som konstant vågar tänka utanför boxen och tillsammans kan vi berika tv-landskapet med fantastiska produktioner, säger Karin Af Klintberg i en kommentar och fortsätter:

– Jag kan inte tro annat än att det här kommer att bli ett sällsynt gott samarbete. Och resultatet kommer att synas i rutan eller på en bioduk inom kort. Nu jävlar ska tv-landskapet blomstra! säger Karin Af Klintberg.

Karin har tidigare samarbetat med Filip och Fredrik som regissör för dokumentärfilmerna "Trevligt Folk" och "I Trumpland med Filip och Fredrik".

– Satan i gatan, detta har vi längtat efter i femton år. Karin är en sån där man blir golvad av. En stjärnberättare som också bär stativet mellan bilen och inspelningsplatsen. Det är sällsynt. Lyckligare än så här blir vi inte 2017, säger Fredrik Wikingsson.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.