Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter kritiken: Det lärde sig SVT av terrorattacken

Publicerad: 24 november 2015, 12:44

Enligt Anne Lagercrantz måste SVT bli snabbare i framtiden.

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT.

SVT fick skarp kritik efter terrorattackerna i Paris för att de var sena på bollen. Enligt divisionschefen Anne Lagercrantz har händelsen gett en rad lärdomar och åtgärder för bolaget.


Ämnen i artikeln:

TerrorattackSVTAnne Lagercrantz

När terrorattacken i Paris inträffade för en och en halv vecka sedan kom SVT igång med sändningarna långt efter många andra medier. För det fick de skarp kritik i sociala medier. De gick även själva ut och var självkritiska direkt efter attacken, vilket Resumé skrivit om tidigare.

Det är i interntidningen "Vi på TV" som Anne Lagercrantz skriver om vad som gjorts efter attackerna som drabbade Paris för en och en halv vecka sedan.

"Vi söker delvis, skulle jag säga, en ny identitet – där snabbhet måste bli en ännu centralare del av vårt kvalitétsbegrepp", skriver hon.

Anne Lagercrantz uppger också att de stärkt bemanningen på kvällar, helger och nätter, uppdaterat rutiner och larmlistor. De har även genomfört rutiner för att bli snabbare att sända från studion.

"Vi kommer ibland att hamna fel, staka oss, upprepa information, eller rätta motstridiga uppgifter. Det hör till snabbhetens problem, och det är givetvis beklagligt. Men det är ändå bättre än att inte sända alls", slår Anne Lagercrantz fast.

Hon skriver också att SVT samlat in synpunkter från redaktionen och att de just nu håller på att – minut för minut – gå igenom vad som kunde ha gjorts bättre under attackerna.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.