Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter kritiken – Google stoppar stor lansering

Publicerad: 20 december 2010, 13:30

Sony släppte sin variant av Google TV i oktober och mottagandet har varit tämligen svalt.
I januari skulle flera andra elektronikföretag lanserat sina versioner men stampar nu på bromsen efter order från Google avslöjar New York Times.


Ämnen i artikeln:

Google

I maj berättade Google om sin nya plattform för tv-apparater. Plattformen låter tittaren utnyttja internet i sin tv och utlovades bland annat ge enkel tillgång till alla olika filmer och serier som finns ute på nätet.

Sony blev i oktober det första företaget som fick släppa en apparat med mjukvaran Google TV inbyggd. Flera övriga elektronikjättar har otåligt väntat på att få sin chans.

Planen var att Sharp, LG och Toshiba skulle ha visat upp sina varianter med Google TV på den stora CES mässan i Las Vegas i januari.

Nu har lanseringen plötsligt stoppats. Enligt New York Times källor har Google dragit i nödbromsen för att Sonys internet TV fått kritik och svala recensioner av konsumenterna på nätet.

En sammanställning av klagomålen visar att de flesta klagar på att Google TV fungerar långsamt och inte erbjuder fler funktioner än billigare internet-tv:s.

Nu har Google satt stopp för alla nya produkter med Google TV tills de har uppdaterat och förbättrat mjukvaran.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.