Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter miljonregnet – Liljestrand drar igång e-sportliga

Publicerad: 16 september 2013, 07:44

Foto: Pressbild.

Peter Liljestrand och kollegan Timothy Smart snuvade Canal Plus på Premier League-rättigheterna och kammade hem hundratals miljoner kronor. Peter Liljestrand är i full färd med att dra igång en e-sportliga ihop med spelcentrumet Inferno Online – E-portalen. Sajten finansieras initialt av Peter Liljestrand, men ska på sikt arbeta med reklam och sponsorer.


Ämnen i artikeln:

Medge ConsultingPeter Liljestrand

Peter Liljestrand är aktuell med nya investeringar genom Medge  Consulting.

Han ska dra igång sporträttigheter kring e-sport – finalen i  strategispelet Dota 2 lockade en miljon tittare över världen.
– Det  är en tittarsiffra som tv-bolag drömmer och tyder på att det här inte är  någon fluga, det är ett fenomen som kan liknas vid vilken elitsport som  helst, säger Peter Liljestrand till DI.

Han drar igång e-portalen  med spelcentrumet Inferno online och tjänsten introduceras efter  årsskiftet. Här ska spelare kunna tävla i World of warcraft,  Counter-strike, League och Legends och Dota 2.
– Det som är unikt är att serien är öppen för såväl proffs som amatörer, säger Peter Liljestrand till DI.

Han berättar också att man erbjuder en prispott på en miljon kronor.
Peter Liljestrand menar att just oberoendet gör satsningen extra spännande:
–  Det finns andra ligor och turneringar som har betydligt högre  prispengar, men de är alla finansierade av spelbolag. Det var fallet när  det svenska laget Alliance vann Dota 2-finalen i Seattle och blev cirka  18 miljoner rikare på kuppen, säger han till DI.

Peter Liljestrand  tror att e-sport kan utvecklas på samma sätt som traditionella sporter.  SVT och MTG-ägda TV6 har exempelvis redan börjat direktsända vissa  matcher.

Det förs också diskussioner om när e-sport kan bli en officiell OS-sport:
– Jag tror inte att det är så nära förestående, men man vet aldrig, säger Peter Liljestrand i en kommentar.

Resumé  kunde i mitten på maj förra året berätta att Medge Consultings ägare  Peter Liljestrand och Timothy Smart fick hundratals miljoner kronor när man snuvade Canal Plus på Premier League-rättigheterna – här bör betonas  att Medge anlitade underkonsulter som skulle ha sin del av kakan.

Peter  Liljestrand har en bakgrund som sportchef på Canal Plus, men fick  sparken och han kunde inte låta bli att gotta sig över affären i DI.

”Det orsakade en enorm rockad på tv-marknaden och fick konsekvenserna att Canal Plus  förlorade många tittare…”

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.