Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter storbråk – Telia kan släcka tv-kanaler för 700 000 hushåll

Publicerad: 31 mars 2015, 05:23

Telias besked till tittarna under måndagskvällen – 700 000 kunder riskerar att få SBS Discoverys kanaler nedsläckta

SBS Discovery och Telia kan inte komma överens och 700 000 kunder kan få flera populära tv-kanaler nedsläckta, norrmän kräver ursäkt av Fredrik Skavlan efter intervjun med Jimmie Åkesson och Magdalena Graaf rasar mot Hänt i veckan. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TeliaJimmie ÅkessonSBS DiscoverySpotifyTidalHänt i VeckanFredrik SkavlanSkavlanSverigedemokraternaMagdalena Graaf@SwedenKanal 5

Telia kan släcka tv-kanaler
700 000 tv-kunder hos Telia riskerar att få flera populära tv-kanaler nedsläckta efter den 1 april, skriver Nyheter24 och Aftonbladet. Kanalerna som kan försvinna är Kanal 5, Discovery Channel, Kanal 9, Eurosport, Animal Planet, TLC och Kanal 11. Bakom beslutet ligger ett avtalsbråk mellan leverantören Telia och tv-jätten SBS Discovery. Dan Panas, presschef på SBS Discovery, säger till Nyheter24 att det inte rör sig om något aprilskämt.

– Kanal5 är väl den kanal som är mest förknippat med roligare tv, men det här är verkligen inget aprilskämt utan bara beklagligt, säger han sajten.

– Vi står så långt ifrån varandra man kan komma, säger Irene Krohn, presschef på Telia till Aftonbladet.

Norska tittare kräver ursäkt av Skavlan...
Kringkastingsrådet, Norges motsvarighet till Granskningsnämnden för radio och tv, har fått ta emot 3100 anmälningar efter fredagens Skavlan, där SD-ledaren Jimmie Åkesson intervjuades. Nästan alla kräver att NRK, och Fredrik Skavlan själv ber Jimmie Åkesson om ursäkt.
– Jag förstår inte vad jag ska be om ursäkt för, säger Fredrik Skavlan till SVT Nyheter.

...Men SD kräver ingen ursäkt
Varken Sverigedemokraterna eller partiledaren Jimmie Åkesson tänker kräva en ursäkt efter fredagens uppmärksammade Skavlan-intervju.
– Nej, det tycker jag inte att vi kan göra. Det är ju alltid så när man ställer upp på en intervju att det är programledaren och produktionsteam som avgör vilka frågor som ska ställas, säger Jimmie Åkessons pressekreterare Henrik Vinge till SVT.

Stjärnorna går samman – för Spotifykonkurrent
Svenska musikstreamingjätten Spotify får tuff konkurrens – av Jay Z som samlat en rad världsstjärnor runt den nya tjänsten Tidal. Vid ett livesänt event i New York på måndagskvällen tillkännagavs att stjärnorna som lämnar Spotify dessutom blir delägare i Tidal, skriver Aftonbladet. Det handlar bland annat om Alicia Keys, Beyoncé, Chris Martin, Daft Punk, Rihanna och Nicki Minaj. Tidals ambition är att ge bättre kompensation till upphovsmännen än Spotify.

Graaf rasar mot Hänt i veckan
Det senaste numret av Hänt i veckan har fått Magdalena Graaf att ilskna till. Magdalena Graaf förekommer i ett bildkollage där tidningen publicerar före- och efterbilder på den före detta popstjärnan och modellen och påstår att hon lyft sig i bildtexten: "Söta tonåringen har blivit lyft "Postkod"-profil.
På Instagram rasar hon mot tidningen, det skriver Aftonbladet.
– Det här är faktiskt rent jävla förtal, skriver hon.

Sveriges Twitter-konto stängt efter Vilks rondellhundar
Ingen som representerar Sverige på Twitter för första gången på flera år. Efter att bilder på Lars Vilks rondellhundar publiceradesav gästkuratorn Philip Wildenstam på det officiella kontot @sweden uppstod en rädsla för att förknippas med kontot.
– Bilden har tagits bort och nu försöker vi att hitta en ny twittrare, säger Henrik Selin, avdelningschef på Svenska institutet som är ansvarig myndighet för kontot till Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.