Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter storbråket – Ekdal lämnar TV4

Publicerad: 7 mars 2013, 15:36

Lennart Ekdal

Foto: TV4

Lennart Ekdal har tidigare riktat skarp kritik mot TV4. Nu väljer han att lämna kanalen helt.


Ämnen i artikeln:

TV4Lennart Ekdal

Det var i december som Lennart Ekdal började rikta öppen kritik mot sin arbetsgivare TV4. I en debattartikel på Resumé sågade han kanalens beslut att flytta samhällsprogrammet "Kalla Fakta" i tablån.

I slutet av januari tillkännagav Lennart Ekdal att han lämnade programledarskapet för "Kalla fakta". Ett program som togs över av Lena Sundström.

Nu väljer Lennart Ekdal, som arbetat på kanalen sedan starten att sluta på TV 4.

– Det beror till viss del på det som har hänt. Det gjorde att jag tappade lusten. Men jag har varit där länge och nu är det dags att göra något annat, säger Lennart Ekdal till Aftonbladet.

Lennart Ekdal ska ha fått flera olika jobberbjudanden. Inom ett par veckor kommer han att gå ut med sin nya arbetsplats. Han lämnar TV4-huset med blandade känslor:

– Det är klart att jag känner väldigt starkt för ”Kalla fakta” och den redaktionen. Inte minst för att det gick så bra i höstas – allt var på plats. Vi hade ett stort genomslag och slog ”Uppdrag granskning”, det kunde inte bli bättre. Det var synd att jag inte kunde fortsätta.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

TV4Lennart Ekdal

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.