Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter tittarsuccén – nu blir det mer GW i SVT

Publicerad: 3 februari 2013, 23:56

Jacob Ericksson och Rolf Lassgård i "En Pilgrims död"

Foto: Skärmdump SVT Play

"En Pilgrims död", dramaserien om mordet på Olof Palme, har nått miljonpublik. Nu vill SVT göra fler tv-serier av Leif GW Perssons böcker, det skriver Expressen.


SVT:s tv-drama "En Pilgrims död" om mordet på statsminister Olof Palme har setts av miljoner människor. Att serien blev så populär har lett till att SVT nu väljer att göra fler tv-serier av Leif GW Perssons böcker om inspektör Lars Martin Johansson.

Det första avsnittet av "En Pilgrims död" sågs av 1,8 miljoner tittare. Serien som sänts 20.00 på söndagarna i SVT avslutades i går och har nått miljonpublik varje gång, även om tittandet sjunkit.


Filmatiseringen av författaren och kriminologprofessorn Leif GW Persson böcker innehåller en stjärntätt rollista med bland andra Jonas Karlsson, Rolf Lassgård, Johannes Brost, Helena af Sandberg och Kjell Bergqvist.

"En pilgrims död" är i huvudsak baserad på de två inledande böckerna i Leif GW Perssons trilogi "Välfärdsstatens fall". Nu vill SVT göra fler serier av GW:s böcker.

– Leif GW Persson har ju skrivit flera böcker om inspektör Lars Martin Johansson. Vi har ett par utvecklingar i gång. Därifrån till att de blir en faktisk produktion tar år snarare än månader, säger Christian Wikander, programchef för SVT Drama i Stockholm till Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.