Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter tuffa nedskärningar – TV4 värvar projektledare

Publicerad: 22 juli 2014, 14:06

Alexandra Forslund

Foto: Expressen

I mars meddelade TV4 att man skrotar lokal-tv-sändningarna och med det försvann omkring 140 tjänster. Nu har TV4 rekryterat en ny projektledare för nyheter på beställarsidan i Alexandra Forslund som hämtas från Expressen.


Alexandra Forslund tillträder tjänsten under hösten. Hon var tidigare editionschef på Expressen.se.. Hennes närmaste chef kommer vara programdirektör nyheter och samhälle, Viveka Hansson.

– Jag är väldigt glad över att Alexandra har tackat ja till att börja hos oss på TV4. Hon har lång och bred nyhetserfarenhet och är oerhört driven, säger Viveka Hansson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Alexandra har dessutom mångårig erfarenhet av digitalt utvecklingsarbete, projektledning över avdelningsgränser och trafikdrivning. Hon är som skräddarsydd för det här jobbet.

Alexandra Forslund har tidigare bland annat jobbat på Aftonbladet och Norrköpings tidningar.  

– Jag gillar TV4:s personliga tilltal och ambition att vara mycket ute bland folk på gatan. Att få vara med och utveckla tv-nyheter både linjärt och nu med ökat tryck digitalt känns oemotståndligt roligt och inspirerande, säger Alexandra Forslund i en kommentar.

– Det finns en energi hos TV4, som också finns på Expressen. Även om det självklart känns speciellt att lämna en nyhetsredaktion som varit så kul att jobba på, ser jag väldigt mycket fram emot att sätta igång med mitt nya uppdrag.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.