Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter TV4 Stockholms nedläggning – SVT trappar upp storstadsbevakning

Publicerad: 18 oktober 2013, 12:09

Foto: Skärmdump från SVT

Kort efter TV4 Stockholms nedläggning presenterade SVT i går sin regionalutredning. Nu planerar SVT att satsa mer på storstäderna.


Ämnen i artikeln:

SVTABC

För en tid sedan kom TV4:s beslut att lägga ner sina lokala Stockholms-sändningar. I samband med att SVT i går presenterade sin stora regionalutredning informerades medarbetarna på ABC att man planerar en nysatsning på lokaljournalistik i storstadsregionerna, enligt Resumés källor.

Frågan kommer att utredas de närmaste månaderna och ett definitivt avgörande i frågan väntas komma i februari-mars.

– Att det skulle handla om en storsatning är inte riktigt fallet. I utredningen var ett av förslagen att lägga större resurser på lokaljournalistik i storstäderna och finnas på fler ställen inom bevakningsområdet. Nu prövas frågan i huset några månader. Vi har varit för svaga i storstadsregionerna och i vårt fall på ABC kan vi inte längre sitta på Gärdet och bevaka ett område som Södertälje för att göra relevant journalistik, säger SVT ABC:s ansvarige utgivare Geronimo Åkerlund till Resumé.

Hur påverkas förutsättningarna för er Stockholms-bevakning av TV4 Stockholms nedläggning?
– Jag kan bara säga att det är beklagligt. Om man tittar på en sak som bevakningen av budgeten i Stockholms stadshus så kommer den i fortsättningen att granskas av deras riksredaktion.Det är både tråkigt och märkligt Stockholmarna behöver mer lokaljournalistik, inte mindre. Men vår utredningen har pågått i flera månader och ska inte ses i ljuset av TV4:s beslut.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTABC

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.