Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Efter tvisten: Kanal 5 äger SoFo

Publicerad: 2 februari 2015, 12:13

Söder om Folkungagatan.

SoFo är Kanal 5:s. Det slår Patent- och registreringsverket fast efter att SoFo företagarförening förgäves försökt upphäva varumärkesregistreringen som SBS Discovery gjorde i samband med programmet "Söder om Folkungagatan".


Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Det SoFo företagarförening försökt få gehör hos på Patent- och registreringsverket är att namnet SoFo är ett etablerat namn som identifierar en del av Södermalm i Stockholm. De har sedan 2004 dessutom arbetat dels för att jobba in namnet som vedertaget, men också för att det ska vara synonymt med handel, evenemang, tillställningar och projekt i stadsdelen.

Föreningen hävdar också att SoFo använts för att beskriva stadsdelen i internationella och nationella tidningar. Det håller alltså Patent- och registreringsverket inte med om – utan ger SBS Discovery rätt till varumärket.

"Resultaten av PRV:s sökningar i uppslagslexikon såsom Nationalencyklopedin, kan dock inte styrka att SOFO är namnet på en geografisk plats", skriver Patent- och registreringsverket bland annat.

Enligt Nyhetsbyrån Siren gjordes registreringen för ett år sedan när Kanal 5 sände programmet "Söder om Folkungagatan".

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kanal 5

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.