Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Ekwall avslöjade TV3:s Blåsningen

Publicerad: 13 Januari 2010, 11:01

Patrick Ekwall var ett tilltänkt offer för TV3:s ”Blåsningen”. Man TV4-profilen avslöjade kuppen direkt. – De drog igång en jävla apparat så jag fick nästan dåligt samvete över att jag inte gick på det, säger Ekwall till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

TV3Patrik Ekwall

Patrick Ekwall. Foto: TV4.

På söndag är ”Blåsningen” tillbaka i rutan. En lång rad kändisar blir lurade denna säsong – men det är inte alltid det lyckas.

Vänsterpartiets ledare Lars Ohly lät sig exempelvis inte luras, skrev Dagensmedia.se i går. Och i dag kan Resume.se avslöja att Blåsningen-teamet även misslyckades med TV4-sportens Patrick Ekwall.

– Det var min kompis Daniel da Silva som drog iväg mig på ett möte i Hagaparken, vi skulle käka på Koppartältets restaurang, men jag märkte direkt att det var något konstigt. Det var en massa gubbar i vita overaller som gick omkring utanför. Jag tänkte ”har det varit något mord”, men funderade mest över att maten smakade skit. Sedan kom det en kille inspringande som sa att han var professor och skulle utreda något, och han undrade om någon hade sett något, men han var en ganska dålig skådis.

– Jag blev också misstänksam för jag och Daniel brukar alltid snacka brudar. Men hela tiden ville han inleda andra samtalsämnen, då förstod jag också att det var något som inte stämde, ha ha…

När sedan programledaren Renée Nyberg kom springande i skogen med en drakdräkt var det redan för sent – teamet från TV3 och produktionsbolaget Meter fattade att Ekwall inte hade gått på upplägget.

– Totalt var det säkert 50 personer inblandade. Man undrar ju vad det kostar. Det var nästan så att man tyckte synd om dem och inte ville avslöja dem direkt. Jag har hört att det var en person som spelade med och låtsades bli blåst eftersom det var en så stor apparat, säger Ekwall.

TV3:s presschef Max Lagerbäck bekräftar att Ekwall var ett tilltänkt offer för Blåsningen.

– Han gick inte på det och därför kommer det inte att sändas, säger Max Lagerbäck.

Hur många är det som inte gått på det?
– Det är ett gäng.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV3Patrik Ekwall

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.