Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag03.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Ekwall: ”Bra för stämningen om TV4 presenterade nya rättigheter”

Publicerad: 9 Januari 2013, 16:28

TV4-profilen Patrik Ekwall är inte förvånad över att TV4 säljer rättigheterna till slutspelet i hockey: – Det känns inte som någon överraskning, men det vore ju bra för både stämningen och självförtroendet om TV4 Sporten kunde presentera ett större köp av tv-rättigheter, säger han.


Ämnen i artikeln:

Hans PekkariTV4Patrik Ekwall

Idag, onsdag, står det klart att TV4-gruppen säljer sporträttigheterna för slutspelet i ishockey till SBS och Kanal 5.

Då Resumé senare samma dag talade med TV4-gruppens sportchef, Hans Pekkari,  uppgav han att det har varit en: ”olönsam affär”.

TV4-profilen  Patrik Ekwall har visserligen inte kommenterat hockey på ett bra tag,  men känner sig inte särskilt förvånad över beskedet:
– Då man sålde  landskampen mellan Sverige och Tyskland kom det som en blixt från en  klar himmel. Men som jag har förstått det så var just rättigheterna  slutspelet i ishockey till försäljning redan förra året, säger Patrik  Ekwall.

Han känner sig också lite besviken över att TV4-gruppen säljer av massa sporträttigheter.  Inte minst med tanke på att gruppen även sålt rättigheterna till massa fotbollslandskamper:
– Jag  tycker helt klart att det är en trist trend, men jag vet också att man  fick bra betalt för fotbollslandskamperna eftersom de drog långt över  miljonen varje gång, säger Patrik Ekwall.

Han hoppas verkligen att TV4 snart presenterar nya större rättigheter:
– Det vore bra både för stämningen och självförtroendet inom TV4-sporten, säger Patrik Ekwall.

Han ställer sig dock frågande till vilka rättigheter som det i så fall skulle röra sig om:
– Jag  vet inte riktigt vad som finns kvar att köpa. FA-cupen möjligen, men  den drar ju inte tillräckligt med tittare på primetime precis. Snart är  väl Champions League till salu. Så man får väl hoppas på det, säger  Patrik Ekwall.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.