söndag24 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ekwalls öppna kritik mot TV4

Publicerad: 26 maj 2010, 07:31

Resume.se avslöjade storbråket på TV4 efter beskedet att all allsvensk fotboll flyttas till Canal+.
Efter rättighetstappet kritiserar nu Patrick Ekwall sin kanal.
– Canal+ har varit välkomna att ta del av HELA smörgåsbordet, Fyrans fasta medarbetare har fått ta det som bjudits på tallriken, skriver han i sin blogg.

Ämnen i artikeln:

TV4AllsvenskanLa LigaHans PekkariPatrick EkwallPremier LeagueTVTv-branschen

MH

Magnus Helander


Patrik Ekwall. Foto: Resumé.

I förra veckan skrev Resume.se om storbråket på TV4 efter beskedet att Canal+ tar över all allsvensk fotboll från och med i höst. Enligt vad Resume.se erfar blev TV4-sportens ledning överkörd av den högsta ledningen.

Canal+ gick ut med ett pressmeddelande innan TV4 hunnit informera om det internt.

Informationshaveriet och det faktum att TV4 inte bara släpper ifrån sig La Liga utan även allsvenskan (som sänts i Tipslördag) till sin systerkanal Canal+ fick flera medarbetare på TV4 att se rött.

Tipslördags programledare Patrick Ekwall, som är uppe i kontraktsförhandlingar med TV4, hade inga kommentarer till det då.

– Jag har inga kommentarer till det överhuvudtaget. Jag funderar just nu på hur min framtid ska se ut i kanalen och har tankarna på det, sa Patrick Ekwall till Resume.se.

Men nu har han tagit bladet från munnen – i sin blogg kritiserar han sin uppdragsgivare TV4.

Ekwall konstaterar att det är "riktigt trist" att TV4 inte längre ska sända allsvensk fotboll.

– Canal+ är förvisso ägt av TV4 men det ska jobbas över gränserna så har strategin så här långt varit one-way-traffic…de som tillhört C+ har varit välkomna att ta del av HELA smörgåsbordet, Fyrans fasta medarbetare har fått ta det som bjudits på tallriken, skriver han i bloggen och fortsätter:

– Det handlar någonstans om strategi (om än inte helt begriplig för en enkel man av golvet som jag) och jag inte är inte dummare än jag förstår att det finns en poäng med att ha allsvensk fotboll exklusivt i en betalkanal. Oavsett vilket rycktes all direktsänd allsvensk bort från mina arbetsuppgifter och det känns trist, jag ljög om jag inte påstod något annat.

– Nu ska TV4 bland annat köra LdB, Jitex och dom på lördagar. Jag har lite svårt att brinna lika mycket för det, men det är ju jag det.

TV4:s sportchef Hans Pekkari dementerade Resume.se:s uppgifter om storbråket.

– Ingen är överkörd, det förekommer inget bråk. Berörda chefer inklusive jag har fattat det här beslutet att flytta fyra allsvenska matcher till Canal plus i samförstånd. Vi anser att det är den bästa lösningen, sa Pekkari till Resume.se.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev