Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Elk gör affär med TV4

Publicerad: 8 april 2013, 09:50

Estelle Bodén.

Efter succér med Sveriges Mästerkock och Hela Sverige bakar har TV4 köpt in ett liknande format, fast för trädgårdsentusiaster. Formatet har tagits fram av Wallenberg-finansierade produktionsbolaget Elk Entertainment. Nyheten presenteras i samband med tv-mässan i Cannes.


Ämnen i artikeln:

Elk EntertainmentMiptvEstelle BodénTV4

Resumé rapporterade tidigare i dag om sommarens TV4-program Grillmästarna, som bygger på samma idé som Sveriges Mästerkock och Hela Sverige bakar.

Nu ska kanalen sända ett liknande program – men denna gång för trädgårdsentusiaster. Programmet, som ska heta Trädgårdsmästarna, har tagits fram av det relativt nya produktionsbolaget Elk Entertainment.

”I programserien gör åtta av landets mest kunniga och passionerade trädgårdsentusiaster upp om titeln Sveriges bästa trädgårdsmästare. De tävlande tilldelas var sin trädgårdstomt i ett naturskönt, idylliskt landskap. Under fyra månaders tid tävlar de om att förvandla sin tomt till den mest inbjudande och grönskande drömträdgården”, står det i pressmeddelandet.

- Vi ser väldigt mycket fram emot att få samarbeta med TV4 kring Trädgårdsmästarna. Tillsammans är jag säker på att vi kan skapa ett helt unikt format som kommer att bli framgångsrikt, både i Sverige och internationellt, säger Elk Formats vd Estelle Bodén, som är nere på tv-veckan MIP i Cannes.

– Efter våra framgångar med matlagning och bakning tror vi nu att det är dags för trädgård. Vi oerhört glada över att få utveckla detta unika format vidare tillsammans med Elk, säger Åsa Sjöberg, programdirektör på TV4.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.