Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Ellung står fast vid sin ekvation

Publicerad: 12 mars 2012, 11:18

Göran Ellung.

Foto: Pressbild.

Nyhetsbolagets vd, Göran Ellung, står fast vid sitt sätt att möta tittandet för TV4 News: – Vi har sagt att vi har ett snitt på 80 000 hos oss och sedan multiplicerar vi med tre för att få med Comhem-tittandet (Com hems egen kanal) och Kanal Global, säger han.


Ämnen i artikeln:

Max LagerbäckMMSGöran EllungTV4 NewsTV4Comhem

TV4-gruppens storsatsning TV4 News drog igång den 24 januari. I förra  veckan kunde resume.se berätta att TV4 News haft 30 000 unika tittare  per dag under februari, enligt siffror från MMS.

TV4 News har tidigare gått ut med på att man har 250 000 unika tittare per dag, men Nyhetsbolagets vd, Göran Ellung, backar inte kring det påståendet:
–  Då jag talade med Dagens Media hade jag faktiska siffror för tittandet  under de fyra första veckorna. Vi hade 81 000 unika tittare per dag, men  tittandet mäter bara en tredjedel av vad TV4 News egentligen har. Så  det finns ingen ny ekvation, säger han.

Som Resume.se tidigare har  berättat bygger Göran Ellungs ekvation på att man tar det faktiska  tittandet hos TV4 News och multiplicerar med tre. Detta för att även få  med Comhem-tittandet – TV4 News sänds vid Comhems nya kanal TV Comhem,  som lanserades den 24 januari:
– 1,2-1,3 miljoner hushåll kan se  TV4 News via nya Comhem-kanalen. Kanal Global har också 10 000 tittare.  Så då är det väl inte så svårt att begripa att det finns ett tittande  som vi för närvarande inte kan mäta, säger Göran Elllung.

Men du  säger att ni har ett snitt på 80 000 unika tittare per dag inom  TV4-sändningarna. MMS-siffrorna visade att ni hade 30 000 unika tittare  per dag under februari?
– Jag säger samma sak som jag gjorde förra  gången. Om två tredjedelar av tittandet inte möts är det inget svårt  antagande, säger Göran Ellung.

TV3:s Max Lagerbäck skojade  angående en träningslandskamp och sade att om man kör siffrorna genom  Ellungs ekvation fick man 3 miljoner tittare. Hur ser du på det?
–  Det var en rolig kommentar från Max Lagerbäck som får stå för honom.  Han har väl haft rätt mycket problem med tittarsiffrorna om man säger  så, säger Göran Ellung.

MMS vd Pontus Bergdahl gick ut med att man avråder kunderna från ett gå ut med egna uppskattningar externt. Vad är din kommentar till det?
–  Det handlar om något annat. Han är mån om MMS valuta. Jag noterar också  att även MMS sade att det finns två andra sätt att se kanalen – Comhem  och Kanal Global, säger Göran Ellung.

Han uppger att Nyhetsbolaget  för närvarande för diskussion med Viasat, Telia och Bredbandsbolaget om  att även sända TV4 News där.

TV4-gruppen har även skickat in en  ansökan om att distribuera TV4 News via marknätet och så att säga bli en  del av Boxers erbjudande:
– Jag hävdar i förordet att medborgarna har en informationsrätt, säger Göran Ellung.

När får vi det faktiska tittandet för TV4 News. Det vill säga där även Comhem och Kanal Global mäts?
– Det rör sig om mindre än två veckor.

MMS-siffrorna  för februari stack ut på ett sätt och det var att ni hade 126 000 unika  tittare den 18 februari. Vad beror detta på?
– Lördagarna brukar  vara väldigt starka för TV4 News. Jag är överhuvudtaget nöjd med hur vi  har kommit ut med kanalen, säger Göran Ellung.

TV4 News hade 26 000 tittare lördagen veckan innan.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.