Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Emmysuccén visas i SVT

Publicerad: 22 september 2008, 09:12

HBO:s serie John Adams blev den största vinnaren i årets upplaga av tv-priset Emmy. I Sverige har Canal Plus redan visat serien och nästa år får den premiär i SVT.


Paul Giamatti och Laura Linney spelar huvudrollerna i John Adams. Foto: HBO.

Igår delades det prestigefyllda tv-priset Emmy ut. Bästa dramaserie blev Mad Men som utspelar sig på en reklambyrå på Madison Avenue under 60-talet. Första säsongen har vists på Kanal 9, som visar säsong två nu i oktober. Serien fick också pris för bästa manus.

Bästa komediserie tog 30 Rock hem. Även den visas på en nischkanal, TV4 Plus, i Sverige. Tina Fey och Alec Baldwin som spelar de två huvudrollerna prisades dessutom som bästa skådespelare i en komediserie på galan. Tina Fey fick också pris för seriens manus.

Glenn Close tog hem priset som bästa skådespelare för sin roll i Damages. Zeljko Ivanek fick pris för sin roll som Ray Fiske i samma serie. I Sverige har TV3 visat serien och nu går den även i TV8.

Men allra flest priser kammade miniserien John Adams hem. Den visades på HBO i USA och är en miniserie baserad på en roman av David McCullough. Totalt tog serien hem 13 Emmys. Bland annat för bästa miniserie, bästa manus och bästa regi. Även huvudrollsinnehavarna Paul Giamatti och Laura Linney gick hem med varsin Emmy.

Serien hade svensk premiär på Canal Plus i somras, men kommer att visas ett par gånger under hösten. Under allhelgonahelgen visas samtliga sju avsnitt i en maratonsändning. Som det ser ut nu kommer SVT att visa serien i början av nästa år.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.