Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”En fantastisk turnering”

Publicerad: 31 januari 2011, 13:08

1 250 000 tittare såg Sverige-Frankrike spela semifinal i handbolls-VM enligt preliminära siffror. TV4:s sportchef Hans Pekkari är mycket nöjd med turneringen. – Det var mästerskapet då handbollen gjorde comeback hos den breda sportpubliken.

Ämnen i artikeln:

Hans PekkariTV4Handbolls-VM

CS

Christian Ström


Sveriges Tobias Karlsson och Jonas Källman försvarar mot Spaniens Eduardo Gurbindo Martinez i söndagens bronsmatch i VM i handboll mellan Sverige och Spanien i Malmö Arena i Malmö. Foto: Patric Söderström /SCANPIX.

Det svenska handbollslandslagets framgångar lockar tittare till TV4, som varit värd för sändningarna. Preliminära siffror visar att den andra halvleken av Sveriges semifinal mot Frankrike i fredags toppade med 1 435 000 tittare och en tittarandel på drygt 50 procent. Hans Pekkari menar att Sveriges framgångar inte bara är en framgång för Sverige som handbollsnation utan också för sporten i stort.

– Det känns som att det var mästerskapet då Sverige gjorde comeback i världstoppen och mästerskapet då sporten gjorde comeback hos den breda sportpubliken, berättar han för Resume.se.

Även söndagens bronsmatch mellan Sverige-Spanien lockade många tittare, 750 000 enligt de preliminära siffrorna. Nytt för årets mästerskap är att TV4, via webservicen Csports.se, sänt turneringens alla 98 matcher och att alla matcher sänts i HD-kvalitet.

TV4 har säkrat sändningsrättigheterna för alla handbollsmästerskap fram till 2014 och i mars börjar man sända från sveriges EM-kvalsmatcher.

Förutom handbollssatsningen kommer man i höst även att dra igång en större satsning på vintersport. .

- I höst kommer vi att börja sända både världscupen och VM i skidskytte. Tidigare har SVT i det närmaste haft monopol på skidsport, men nu får vi bidra till ökad mångfald för tittarna, vilket brukar vara bättre än monopol, säger Hans Pekkari.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev