Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

En miljon såg Bolt

Publicerad: 9 augusti 2010, 09:51

Strax innan klockan 21 på fredagskvällen gick 100-metersfinalen av stapeln. 1 020 000 var bänkade framför teven, enligt MMS. – Vi har inte analyserat siffrorna än men det låter riktigt, riktigt härligt, säger Kjell Andersson som är evenemangschef på SVT-sporten.


Ämnen i artikeln:

SVTUsain BoltDN-galan

Usain Bolt inför finalen i DN-galan. Foto: SVT.

Det var upplagt för en drömfinal mellan världens snabbaste man och hans huvudkonkurrent Tyson Gay. Resultatet blev en skräll: Förhandsfavoriten Usain Bolt förlorade.

Vilka som däremot inte förlorade var SVT. Helgens näst högsta tittarsiffra noterades nämligen klockan 20.58 på fredagskvällen.

– Konkurrensen om tittarna är ju som störst på fredag- och lördagskvällarna. Dessutom är det fortfarande sommar, vilket drar ned siffrorna för alla. Så det låter som en riktig fullträff, säger Kjell Andersson.

Han själv var bortrest på middag under sändningen av DN-galan. Därför missade Kjell Andersson stora delar av tävlingarna. Men han lyckades smita ifrån för att kunna se hundrametesfinalen.

– Det var ett riktigt kungamöte. Visst var det läckert! Och med en perfekt inramning på ett fullsatt Stockholms stadion, säger han.

DN-galan noterade även helgens fjärde bästa tittarsiffra med sina 814 000 tittare klockan 19.00, enligt MMS.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTUsain BoltDN-galan

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.