Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

"En no-brainer"

Publicerad: 1 Februari 2010, 15:35

MTG:s programdirektör Anders Knave erbjöds jobbet som vd på OTW redan i fjol. I förra veckan informerade han sin vd Manfred Aronsson om avhoppet. – Att bli vd och ingå i Formas koncernledning var en ”no-brainer”, säger Knave som är kompis med OTW-grundarna.


Ämnen i artikeln:

Anders KnaveMTGBörsOTW

Anders Knave, snart vd på OTW. Foto: Rickard Kihlström

Anders Knave har varit MTG:s programdirektör i snart fem år. Han har senaste året samordnat de svenska kanalerna TV3, TV6, TV8 och ZTV.
– Jag har suttit dubbelt så länge som tidigare programdirektörer, säger Anders Knave. Jag fått ordning på varumärket TV3, varit med och startat TV6 och sett till att TV8:s siffror växer. Med det uppskrivet på kontot tycker jag det var ett lätt beslut att acceptera ett attraktivt erbjudande från en spännande koncern som Forma.

Knave är väl bekant med OTW-grundarna, varav några fortfarande är kvar i företaget:
– Jag känner flera av dem sedan min tid på Expressen. Vi har hållit kontakten och jag har alltid haft en liten koppling till OTW. Därför vet jag att det är ett sunt företag med ambitioner att växa. Och jag har fått bra relationer med Forma.

Forma jobbar med både tv och print, vilket passar Anders Knave:
– Jag är skrivande journalist från början, men ägnat många år åt tv. Med mitt cv hoppas jag kunna bidra till OTW:s fortsatta utveckling.

Enligt Resumés källor har jakten på en vd för OTW pågått hela hösten. Ett par kandidater har fallit från.
– När jag fick frågan? I slutet av förra året.

Anders Knave börjar på OTW till sommaren, men räknar med att lämna MTG redan inom en månad:
– Vi har satt våren och nu börjar jobbet med hösten. Jag vill försäkra mig om att allt faller på plats för efterträdare och göra ett bra avslut här. Det kan ta en månad, sex veckor.

Har det varit slitiga år?
– Alla jobb man tar på allvar är slitiga. Det är en utsatt position att vara programdirektör. När det går bra känns det lättare och det har det oftast gjort.

Får du bättre betalat som vd?
– Hehe, det får du spekulera i. Jag är nöjd.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Anders KnaveMTGBörsOTW

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.