Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Endemol stuvar om i ledningen

Publicerad: 5 september 2013, 12:47

Brittiska versionen av Big Brother hos Channel 5.

Produktionsbolaget Endemol har utsett Laurence Jones till chef för Commerical när det gäller verksamheten i Storbritannien. Han kommer närmast från en roll som Managing Director av Initial. Här avancerar också Initials cd Nick Samwell-Smith och tar över Laurence Jones tidigare roll.

Ämnen i artikeln:

Big BrotherEndemol

KB

Karl-Johan Byttner


Holländska Endemol är en av världens största tv-producenter och ligger bakom succér som Big Brother och Vem vill bli miljonär?

Bolaget stuvar nu om i toppen när det gäller dess verksamhet i Storbritannien.

Laurence Jones avancerar från en roll som chef för Initial till att ta över rollen som chef för Commercial-biten.

Hon  har varit ansvarig för Initial sedan 2002 och bland annat ansvarat för  Big Brother-relationen med brittiska Channel 5 såväl som som bolagets digitala  partnerskap med Rolling Stones och har bland annat sjösatt bandets första  officiella fan-app.

Laurence Jones ska, i sin nya roll, fokusera på Endemols växande verksamhet när det gäller intäkter över alla plattformar.

Nick Samwell avancerar från CD till chef för just Initial.

Han började på Initial 1997 och arbetade med en rad shower innan han avancerade till en roll som cd 2006. Nick Samwell fick bland annat ansvara för Big Brother då det flyttade till Channel 5 år 2011.

Hans  nya uppgift, som chef för Initial, blir att utveckla bolagets output  när det gäller nöjesdelen och producera nya format för såväl  Storbritannien som andra internationella marknader.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev