Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Endemol växer globalt

Publicerad: 10 augusti 2010, 07:09

Michael Porseryd startade nyligen Endemols nordiska verksamhet. Nu expanderar koncernen ytterligare genom förvärvet av det amerikanska Authentic entertainment.


Ämnen i artikeln:

Michael PorserydEndemol

Michael Porseryd, vd för Endemol Nordic. Foto: Resumé.

Endemol är en global tv-produktionsjätte som har haft succéer här i Sverige med bland annat Big Brother, Deal or no deal, Fear Factor och Wipe out.

Nyligen startades Endemol Nordic med Michael Porseryd vid rodret, och nu växer koncernen ytterligare genom förvärvet av det amerikanska produktionsbolaget.

– Det här visar att Endemol har kraft och expanderar på den globala marknaden, säger Michael Porseryd, vd för Endemol Nordic.

Authentic entartainment ligger bakom tv-format som har rönt framgång USA. Bland annat Ace of Cakes, Flipping out! Och The best thing I ever ate. På sikt kan de bli aktuella i Norden.

– De kommer så småningom att ingå i katalogen. Sen är det såklart upp till tv-kanalerna att avgöra om de är intresserade och om formaten passar den nordiska marknaden, säger Michael Porseryd.

Verksamheten här i Sverige och grannländerna är just nu under uppbyggnad. Möten med alla kanalerna och nyrekryteringar är de två stora projekten för tillfället.

– Det känns bra och spännande. Sommaren har gått åt till att göra sådant som inte direkt syns men som ändå måste göras. Nu gäller det att träffa nya människor och titta framåt, säger Michael Porseryd.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Michael PorserydEndemol

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.